persbericht

LiveShop breidt winkel uit voor 250.000 digitale @Home-kijkers

Amsterdam, 15 november 2006 ­ Vanaf vandaag is LiveShop, de eerste live televisieveiling- zender van Nederland ook opgenomen in het TV Digitaal pakket @Home van kabelmaatschappij Essent Kabelcom. Naast de bestaande analoge TV-abonnees van Essent kunnen nu ook alle digitale kijkers LiveShop ontvangen. LiveShop zal zeven dagen per week van 13.00 ­ 18.00 uur bij Essent te zien zijn op kanaalnummer 201. Daarnaast wordt LiveShop elke werkdag analoog van 14.10 tot 15.10 uur op SBS uitgezonden en op RTL-5 is LiveShop te zien van 13.30 tot 14.00 uur. LiveShop komt voort uit een joint venture tussen Chellomedia en Tel Sell en is in meer dan 4 miljoen analoge en digitale kabelhuishoudens te zien.

`Wij zijn verheugd dat Essent Kabelcom LiveShop zo snel na de lancering heeft opgenomen in het TV Digitaal pakket van @Home en zo een sterk groeiende groep digitale kijkers een nieuw tv- concept aanbiedt. De kracht van deze nieuwe formule is dat de kijkers vanuit hun luie stoel op een innovatieve en entertainende manier kwaliteitsproducten kunnen bestellen die gegarandeerd onder de winkelwaarde liggen,' zegt Jeroen Bergman, directeur van Chellomedia Benelux. `Vanaf december 2006 wordt LiveShop een multimedia-concept dat zich onderscheidt van Ebay en Marktplaats door de interactiviteit met live tv en Internet.'

Over LiveShop
LiveShop maakt vooral gebruik van het systeem van de dalende veiling, waarbij de prijs van een product steeds verder daalt, totdat elk product van een partij verkocht is en elke koper uiteindelijk de laagste prijs betaalt. Daarnaast zal in enkele gevallen voor duurdere producten (zoals auto's) veiling per opbod plaatsvinden. LiveShop zendt 7 dagen per week live uit op het Tel Sell kanaal, aanvankelijk 5 uur per dag, uit te breiden tot 14 uur. Per jaar worden ca. 28.000 veilingen gedaan waarbij een diverse mix van kwaliteits- en merkprodukten worden aangeboden (variërend van speelgoed tot sieraden en van tuingereedschap tot electronica). www.liveshop.nl.

Contactpersoon
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Chellomedia Communications
Michiel Gosens
Tel. +31-20-778 9684
Mob. +31-6-1501 3837
Email: communications@lgi.com


---- --