Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 november 2006

Vrouw gewond bij aanrijding

Enschede

Bij een aanrijding op dinsdag 14 november omstreeks 15.35 uur raakte een 61-jarige vrouw uit Enschede gewond. Een 32-jarige Enschedeër reed met zijn auto vanaf een uitrit bij het tankstation aan de Deurningerstraat de rijbaan op om links af te slaan in de richting van het centrum. Hij was door een andere automobilist daartoe in de gelegenheid gesteld. Hij zag daarbij echter de voor hem van links naderende 61-jarige op haar bromscooter over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde raakte de vrouw gewond. Zij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (06-152731)

Jongeren betrapt bij winkeldiefstal

Enschede

Op dinsdag 14 november werden wegens winkeldiefstal vijf Enschedese jongens, drie 13-jarigen en twee 12-jarigen, aangehouden. Zij hadden uit de winkel meerdere pakjes sigaretten gestolen. De juiste hoeveelheid is nog niet bekend. Uit de verhoren van deze jonge verdachten bleken nog eens twee 13-jarigen eveneens betrokken te zijn geweest bij de diefstal. De politie zal hen nog oproepen voor verhoor. In overleg met justitie zijn de twee 12-jarigen en een 13-jarige in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (06-152694)

Automobilist brengt verkeer in gevaar

Hengelo

De politie hield op dinsdag 14 november een 58-jarige Hengeloër aan wegens verkeersgevaarlijk gedrag. De 58-jarige had zijn auto geparkeerd op de Oude Bornseweg in Hengelo. Een belastinginspecteur zag de auto omstreeks 13.50 uur daar staan en wist dat op deze auto voor de belastingdienst beslag kon worden gelegd. De belastinginspecteur waarschuwde daarop een sleepdienst en plaatste in afwachting van een sleper zijn eigen auto voor de bewuste auto. Toen de 58-jarige bij zijn auto kwam, stapte hij in en reed tegen de auto van de belastinginspecteur aan. Deze laatste voelde zich daardoor ernstig bedreigd en verplaatste daarop zijn auto. Vervolgens ging de 58-jarige er als een wildeman vandoor in zijn auto.

De inmiddels gealarmeerde politie zette een achtervolging in. De 58-jarige wist aan de achtervolging te ontkomen en negeerde een aantal door politievoertuigen gevormde afzettingen. Daarbij bracht hij meerdere keren politiemensen en andere weggebruikers in gevaar. Onder andere reed de 58-jarige bij het Stadskantoor aan de Hazenweg in Hengelo de parkeerplaats op en dreigde het gebouw binnen te rijden. Vervolgens gaf hij gas en ging er weer tussenuit. Uiteindelijk wisten politieagenten de auto bij het politiebureau aan de Willemsstraat klem te zetten en konden zij de 58-jarige aanhouden. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen. De kentekenplaten op de auto van de 58-jarige bleken van diefstal afkomstig. Daarop is de verdachte in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek daarin wordt voortgezet. (06-152657)

Aanhouding wegens diefstal scooter

Almelo

Surveillerende politie zag op dinsdag 14 november omstreeks 04.30 uur op de Kersenstraat in Almelo een man lopen met een scooter. Deze man, een 19-jarige Almeloër kon geen goede verklaring geven met betrekking tot de eigendom van de scooter. De politie hield de 19-jarige daarop aan wegens diefstal dan wel heling van de scooter. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De scooter is voor onderzoek in beslag genomen. (06-152923)

Veroorzaker aanrijding rijdt door

Rijssen

Op dinsdag 14 november deed omstreeks 10.00 uur een 21-jarige Almeloër aangifte van een aanrijding. De man had zijn auto geparkeerd op een parkeerplaats achter de Haarstraat in Rijssen. Door een onbekend gebleven automobilist werd de auto aangereden, waardoor forse schade ontstond aan de auto van de 21-jarige. De veroorzaker reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-152814)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --