Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 15 november 2006

Wereldwijde liefdadigheid met air miles

Miles & More-leden kunnen nu mijlen schenken aan hulporganisaties

Sinds 1 november 2006 kunnen leden van het frequent flyer-programma Miles & More van Lufthansa mijlen schenken aan een aantal hulpprojecten. Drie hulporganisaties die aan een betere toekomst bouwen voor mensen in nood en voor onze planeet, werden geselecteerd om de gedoneerde airmiles te ontvangen: HelpAlliance, Living Lakes en SOS Kinderdorpen. "Wij zijn erg tevreden met de lancering van het nieuwe 'Miles to Help'-programma als antwoord op de wens die door veel Miles & More-leden werd uitgedrukt om hun mijlen aan goede doelen te kunnen schenken," zei Thierry Antinori, Executive Vice President Marketing & Sales, Lufthansa German Airlines. "Lufthansa werkt al vele jaren nauw samen met HelpAlliance en Living Lakes. De projecten die door onze werknemers wereldwijd worden gesteund, liggen ons even na aan het hart als milieubescherming, waarop Living Lakes zich richt," legt Antinori uit. "Wij zetten ook het partnerschap met SOS Kinderdorpen voort, een organisatie die al een aantal jaren succesvol wordt gesteund door onze Zwitserse partner."

HelpAlliance - Lufthansa-medewerkers bieden hulp waar het nodig is In 1999 richtten de werknemers van Lufthansa de liefdadigheidsorganisatie 'HelpAlliance' op, die rechtstreeks hulp biedt aan mensen in hoge nood. De huidige projecten omvatten het bouwen en runnen van weeshuizen, opleidingsfaciliteiten en veldhospitalen en het zorgen voor straatkinderen. Alle initiatieven worden gesteund door de Lufthansa-werknemers persoonlijk, op vrijwillige basis. Met een gift van 10.000 mijlen, kunnen Miles & More-leden een kind in India een jaar naar school laten gaan. Een gift van 20.000 mijlen betaalt het maandsalaris van een verpleegster in Oost-Afrika, terwijl 40.000 mijlen de kosten dekken om in Ethiopië drie maanden voor een kind te zorgen.

Living Lakes - voor een groene planeet
Sinds 1998 promoot Living Lakes, het internationaal netwerk gelanceerd door het Global Nature Fund, de wereldwijde bescherming en herstelling van moeraslanden, meren en hun omgeving. Het doel van dit milieu-initiatief, dat op alle continenten wordt vertegenwoordigd, is het beschermen van de meren, biotopen en drinkwaterreservoirs van onze planeet voor de komende generaties. Een gift van 10.000 mijlen stelt Living Lakes in staat om een gebied van 2.500 vierkante meter te kopen en te beschermen in 's werelds grootste moerasland, het Pantanal in Brazilië. Een gift van 10.000 mijlen dekt de kosten voor het ringen van een sneeuwkraanvogel in China, om deze bedreigde diersoort te helpen overleven. Binnen het 'Trees for Life'-project in Zuid-Afrika volstaan 10.000 mijlen om vijf bomen te kopen, te planten en op lange termijn te verzorgen.

SOS Kinderdorpen - kinderen zijn onze toekomst
SOS Kinderdorpen is een onafhankelijke charitatieve instelling die werd opgericht in 1949 om sociale ontwikkeling te promoten en te wijzen op kindernoden, -kwesties en -rechten. Haar activiteiten richten zich op verwaarloosde en in de steek gelaten kinderen en wezen, maar ook op achtergestelde gezinnen. Vandaag biedt SOS Kinderdorpen een thuis of een plaats in een jeugdopvangcentrum aan meer dan 60.000 kinderen en jonge mensen in 132 landen en gebieden wereldwijd. Honderdduizenden mensen genieten van onderricht, sociale en medische programma's en van de noodcampagnes van SOS. Een gift van 10.000 mijlen steunt de ondersteuningsprogramma's voor gezinnen van de sociale centra van SOS en geeft een kind in Latijns-Amerika de kans om gedurende een maand in zijn eigen gezin te verblijven. Een gift van 20.000 mijlen volstaat om het onderwijs van een jongere in Afrika aan een instituut voor hoger onderwijs of aan een beroepsschool gedurende twee maanden te financieren, terwijl een gift van 40.000 mijlen gedurende een maand de volledige kosten voor onderwijs, medische zorgen en huisvesting dekt voor een weeskind in Azië.

Gezien Lufthansa geen liefdadigheidsinstelling is, kan het geen belastingverklaringen verschaffen voor de geschonken mijlen. Voor meer informatie over 'Miles to Help', brengt u een bezoekje aan de site www.miles-and-more.com/milestohelp.

Perscontact:
Wencke Lemmes
Tel. : +32-(0)2.627.40.46
Fax: +32-(0)2-627.40.44
E-mail: wencke.lemmes@dlh.de