Gemeente Roermond


Het Veiligheidshuis Midden-Limburg wordt gevestigd aan de Jesuitenstraat 15 te Roermond

Het Roermondse college van B&W heeft dinsdag 14 november besloten het Veiligheidshuis Midden-Limburg te vestigen op Jesuitenstraat 15 (Koetshuis) in Roermond. Het doel van het Veiligheidshuis is het verminderen van criminaliteit en overlast. In de beginfase gaan hier ongeveer 5 personen aan de slag.

Het Veiligheidshuis is erop gericht om veelplegers, verslaafden en probleemjongeren een persoonsgericht sluitend zorgtraject te bieden, zodat ze zich uiteindelijk op een normale manier in de maatschappij kunnen functioneren. Instellingen van de veiligheidsketen én de zorgketen werken hierbij intensief samen onder regie van het openbaar Ministerie en de gemeenten Roermond en Weert. In die persoonsgerichte aanpak staat het structureel veranderen van de levensloop van mensen voorop. Het Veiligheidshuis moet gezien worden als een groeimodel, in 2007 wordt dit verder uitgewerkt.

Het Veiligheidshuis Midden-Limburg wordt ontwikkeld door de gemeenten Roermond en Weert, het Openbaar Ministerie en de provincie Limburg. Achtergrondinformatie over het Veiligheidshuis vindt u in onderstaand position paper van 28 juni 2006:
* Position-paper Veiligheidshuis Midden-Limburg i.o. (Adobe PDF, nieuw venster)

Klik hier om de acrobat reader op te halen van de Adobe website (nieuw venster) Om Adobe PDF bestanden te kunnen bekijken dient u de Acrobat Reader (versie 3.0 of hoger) te hebben geïnstalleerd. U kunt de acrobat reader gratis downloaden op de website van Adobe: Klik hier om naar de downloadpagina te gaan..

---

Als u problemen ondervindt bij de weergave van PDF bestanden, adviseren wij u om deze eerst te downloaden en daarna te openen vanaf uw lokale computer. Opslaan kan met de rechtermuisknop: "Doel opslaan als...".

Publicatiedatum: 15.11.2006 Bijgewerkt: 15.11.2006