Nortel wint prijs onderneming van het jaar

Ambassade van canada


Den Haag/Schiphol 15 november 2006 - Het Canadese telecombedrijf Nortel is vandaag gekozen tot Onderneming van het Jaar 2006. Nortel ontving de onderscheiding van de Nederlands-Canadese Kamer van Koophandel vanwege diens goede resultaten op de Nederlandse markt en diens belangrijke bijdrage aan Nederland Kennisland.

Nortel ontving de onderscheiding tijdens de jaarlunch van de Nederlands-Canadese Kamer van Koophandel in het Radisson SAS hotel in Schiphol Rijk. De voorzitter van de Nederlands-Canadese kamer van Koophandel, Rob Vellekop, overhandigde de prijs aan Stephen Bates, Vice President Carrier Networks Benelux and Nordics. De onderscheiding Onderneming van het Jaar Business of the Year Award wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlands of Canadees bedrijf dat in het voorafgaande jaar uitzonderlijk goede resultaten heeft behaald in Canada respectievelijk Nederland.

Keuze voor NORTEL als Onderneming van het Jaar
De voorzitter van de jury, Rob Vellekoop, motiveert de keuze voor Nortel als volgt: Nortel is al lange tijd in Nederland op de zakelijke en Internet Service Providers-markt actief en levert zo een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. Via business partners als KPN, Vodafone, UPC en Versatel/Tele2 maken een heleboel Nederlanders, zonder dat ze het weten, gebruik van Nortels technologie. Daarnaast heeft Nortel op de zakelijke markt aansprekende klanten en partners als Schiphol, AMC, Maxima Medisch Centrum en recentelijk Microsoft.

Na een moeilijke periode in het begin van deze eeuw is Nortel inmiddels uitgegroeid tot een lean and mean bedrijf dat een toonaangevende positie heeft verworven op het gebied van communicatiemiddelen.

Reactie van NORTEL
Stephen Bates, Vice President Carrier Networks Benelux and Nordics van Nortel: We zijn zeer vereerd met deze onderscheiding en we zien het als een blijk van waardering voor al het werk dat we sinds 1972 in Nederland verrichten. Nederland is een belangrijke markt voor ons, een land waar de technologische ontwikkelingen snel gaan. Nortel is blij een rol te kunnen spelen in de verdere ontwikkeling van Nederland Kennisland.

Over Nortel
Nortel is een toonaangevende aanbieder van communicatiemiddelen die de menselijke interactie en het mondiale zakendoen versterken en kostbare informatie beveiligen. Het bedrijf levert innovatieve technologische oplossingen zoals end-to-end breedband, Voice over IP, multimediatoepassingen en draadloos breedband aan service providers en het bedrijfsleven, oplossingen die zijn ontworpen om de grootste uitdagingen wereldwijd mee aan te pakken. Nortel is actief in meer dan 150 landen. Meer informatie op www.nortel.com. Het laatste nieuws kunt u vinden op www.nortel.com/news.

De onderscheiding Onderneming van het Jaar werd in de afgelopen jaren onder meer toegekend aan Standard Aero, DSM Biologics, Nutreco, Cirque du Soleil, Knowaste en Cognos.