Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* November

---

Werkbezoek Prins van Oranje aan Rotterdamse basisschool, 15 november 2006

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft, in zijn hoedanigheid van beschermheer van het Oranje Fonds, woensdag 15 november in Rotterdam een werkbezoek gebracht aan de A.S. Talmaschool in Crooswijk.

Daarnaast woonde hij het landelijk symposium `Huiswerkbegeleiding, Mentorschap en Ouderbetrokkenheid nú, voor meer succes in de toekomst' bij (zie RVD-bericht nr. 234, 7 november 2006). Tijdens dit symposium stonden organisaties centraal die het onderwijs aan kansarme kinderen bevorderen.

Het Oranje Fonds heeft sinds 2004 een speciaal budget voor projecten die de betrokkenheid van ouders bij het onderwijs van hun kinderen vergroten. Uit onderzoek blijkt dat ouderbetrokkenheid de schoolprestaties van kinderen aanzienlijk kan verbeteren. In dit kader bezocht de Prins van Oranje de ouderkamer en een inburgeringsproject van de A.S. Talmaschool en sprak er met betrokkenen.

Aansluitend bezocht de Prins van Oranje het landelijk symposium `Huiswerkbegeleiding, Mentorschap en Ouderbetrokkenheid nú, voor meer succes in de toekomst'. Vertegenwoordigers van ruim 150 organisaties wisselden er kennis en ervaringen uit. Aan de orde kwamen onderwerpen als huiswerkbegeleiding door vrijwilligers, projecten die de betrokkenheid van ouders vergroten en mentorprojecten waarbij een vrijwilliger een jonge leerling helpt de overgang van kleinschalig basisonderwijs naar de middelbare school te maken.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 20 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

15 november 2006
© RVD