Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 15 november

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM Zuidwijk/Pendrecht - De politie van het district Zuid heeft dinsdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren gehouden in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Zuidwijk/Pendrecht.
In totaal werden op straat 314 mensen gefouilleerd en 59 auto's gecontroleerd. Tijdens de actie werden 14 messen (stiletto, vlindermes, scheer-, keuken- en aardappelschilmessen) in beslag genomen. Tegen de bezitters van de stiletto en het vlindermes is proces-verbaal opgemaakt. Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voor het opgeven van een valse naam, de Wet ID en het rijden zonder rijbewijs.


* AANRIJDING MET TANKWAGEN
ROTTERDAM - De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een verkeersongeval op de N15 (Noordbaan richting Europoort) waarbij een chauffeur van een tankwagen gewond raakte. Dinsdagmiddag rond drie uur stond er een vrachtwagen stil op de vluchtstrook vlak voor de bocht richting de Dintelhavenbrug. Een tankwagen botste tegen deze stilstaande vrachtwagen en door de kracht van de klap kwam de chauffeur via de voorruit op het wegdek terecht. De 41-jarige man uit Hilversum is met verwondingen naar het Zuiderziekenhuis vervoerd. Rijkswaterstaat heeft het gedeelte van de snelweg opnieuw moeten asfalteren. De weg kon in de nacht van dinsdag op woensdag rond één uur weer worden vrijgegeven. De 57-jarige Russische chauffeur die stilstond op de vluchtstrook is voor nader onderzoek meegenomen naar een politiebureau. Hij had geen verwondingen. De tankwagen vervoerde grondstoffen voor het maken van tandpasta. Er zijn geen lekkages opgetreden.