Gemeente Zaltbommel


Persbericht

15-11-2006
Stuurgroep voor vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking

Om de inwoners van de Bommelerwaard met een beperking betere mogelijkheden te bieden voor de invulling van de vrije tijd wordt er een stuurgroep opgericht. In 2007 gaat de stuurgroep een Bommelerwaardse visie ontwikkelen.

In de stuurgroep zitten behalve de twee gemeenten in de Bommelerwaard ook de Klankbordgroep WVG Bommelerwaard, MEE Gelderse Poort, Spectrum, en de Gelderse Sportfederatie. Onder voorzitterschap van de beide gemeenten komt de stuurgroep 4 maal per jaar samen. De samenwerking richt zich op het verkennen en wegnemen van belemmeringen in de vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking in de Bommelerwaard.

Regierol
Het netwerk Vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking functioneert al sinds september 2005 in de Bommelerwaard. Tot nu toe is de regierol vervult door MEE Gelderse Poort. Deze regierol wordt nu overgenomen door gemeenten. In eerste instantie betekent dit dat de gemeenten een secretariaatsfunctie vervullen, het gemeentehuis beschikbaar stellen voor vergaderingen en de trekkersrol op zich nemen voor het ontwikkelen van en Bommelerwaardse visie.