Gemeente Hoogezand-Sappemeer

15 november 2006: (Her)Opening restdepot (persbericht 103, 14 november 2006)

Op woensdag 15 november aanstaande om 13.00 uur (her)opent wethouder Cor Drost het Restdepot bij de Gemeentewerf (Rembrandtlaan 10).

Het restdepot
Bedrijven en fabrieken in de regio leveren restmaterialen en de scholen en kunstenaars van 't Kielzog gebruiken deze materialen voor bijvoorbeeld kunstprojecten. Veel mensen hebben hun krachten gebundeld om de opening te realiseren. Een aantal directeuren coördineerde de werkzaamheden, de conciërges van de scholen vulden de schappen en in samenwerking met 't Kielzog-CKC is het PR-materiaal ontwikkeld.

Ideeën over de toekomst
Met de (her)opening van het restdepot is de eerste stap gezet om een locatie in Hoogezand-Sappemeer op te richten waar scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven restmaterialen voor allerlei projecten kunnen halen. Ideeën over de toekomst zijn er in overvloed. Bijvoorbeeld om een artotheek/ kunstwinkel aan het depot te koppelen, die gevuld wordt met kunstwerken van kinderen en die gerund wordt door kinderen. Of het organiseren van activiteiten vanuit diverse disciplines, waarbij creativiteit centraal staat, niet alleen op kunstzinnig gebied, maar ook technische creativiteit (uitvindingen, proefjes doen, experimenteren) en wetenschappelijke creativiteit (onderzoek uitvoeren om bepaalde vraagstukken op te lossen).

Samenwerking
Het openbaar basisonderwijs wil graag samenwerken met andere partijen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ingrid van der Woude van de gemeente Hoogezand-Sappemeer
(i.vanderwoude@hoogezand-sappemeer.nl). Bedrijven die restmateriaal willen leveren kunnen contact opnemen met Jaap Bos (directie@janligthartschool.nl).