Ministerie bzk

http://www.minbzk.nl

Dordrecht heeft beste gemeentewebsite

Dordrecht heeft de beste gemeentelijke website, gevolgd door Enschede en Leidschendam-Voorburg, hekkensluiter is de gemeente Simpelveld. Bij de provinciale websites is Limburg de winnaar, op de voet gevolgd door Flevoland en Utrecht. Onderaan staat Drenthe. In de ranglijst van de waterschappen staat het Waterschap Vallei & Eem op de eerste plaats. Van alle ministeries heeft Volksgezondheid, Welzijn en Sport de beste website.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Overheid.nl Monitor. Het onderzoek is in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties door Advies Overheid.nl voor het achtste achtereenvolgende jaar uitgevoerd.

Vast onderdeel is het zogenaamde checklistonderzoek waarbij de websites van gemeenten, provincies, waterschappen en departementen door een groep onderzoekers beoordeeld worden op de thema's gebruiksvriendelijkheid, transparantie, elektronische dienstverlening, gepersonaliseerde dienstverlening en toegankelijkheid. Nadat alle organisaties de kans hebben gekregen om de voorlopige bevindingen te beoordelen is de scoring nu afgerond. Het resultaat is een ranglijst per type overheidsorganisatie.


Noot voor de redactie,