Ingezonden persbericht


Fusie E-Quality en de Nederlandse Gezinsraad

Gezamenlijk persbericht van E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie in de multiculturele samenleving, en de Nederlandse Gezinsraad (NGR).

15 november 2006

Geachte redactie,

E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie in de multiculturele samenleving, en de Nederlandse Gezinsraad (NGR) gaan per 1 januari 2007 fuseren. De organisaties gaan samen verder onder de naam E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit.

De nieuwe organisatie heeft belangrijke toegevoegde waarde. De onderzoeksfunctie van de NGR wordt gecombineerd met de beleidsexpertise van E-Quality. Daarnaast worden de thema's emancipatie, gezin en diversiteit met elkaar verbonden. Door het productaanbod én de inhoudelijke focus te verbreden kan de nieuwe organisatie beter inspelen op actuele en urgente beleidsvraagstukken.

E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit, maakt deel uit van de kennisinfrastructuur van de overheid, en ontvangt daarvoor subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarnaast verricht zij op verzoek werkzaamheden voor andere overheden en maatschappelijke organisaties.