BedrijfsautoRAI

Provincie Drenthe kiest Mitsubishi L200 voor weginspecties

(11/15/2006)
De provincie Drenthe vertrouwt op de Mitsubishi L200 bij de inspectie van wegen en voor hulp bij calamiteiten. Kantonniers zullen deze vierwielaangedreven pick-up gebruiken voor hun werk, waarbij ze regelmatig door bermen moeten rijden en zelfs steile taluds bedwingen. Onlangs zijn de eerste dertien van in totaal 21 nieuwe Mitsubishiâs L200 afgeleverd bij dealer Verheijen in Hoogeveen. De kantonniers (weginspecteurs) zijn belast met het beheer en onderhoud van wegen in de provincie. Tevens bieden zij regelmatig hand-en-spandiensten bij wegwerkzaamheden of bij ongevallen en andere calamiteiten, onder meer met het afzetten van weggedeelten.

De L200 is de ideale partner bij dit gevarieerde werk. Bij de aflevering in Hoogeveen onderstreept kantonnier Rieks Hamberg dat. Hij is sinds 1993 werkzaam als weginspecteur. âJe moet op je voertuig kunnen vertrouwen. We maken al jaren gebruik van de Mitsubishi L200. Het is een veilige en sterke auto en dat geldt ook voor het nieuwe model dat net uit is.â

Door de goede ervaringen heeft het provinciebestuur van Drenthe daarom opnieuw gekozen voor de L200, waarbij men in zee is gegaan met leasemaatschappij Centraal Beheer Wagenplan. âOp basis van de lage onderhoudskosten en de hoge restwaarde van de Mitsubishiâs hebben wij de beste aanbieding kunnen doenâ, aldus Daniel Hanselaar van Centraal Beheer Wagenplan.

Geen toevalstreffer
Voor William van Leeuwen, Manager Business Sales bij Mitsubishi, onderstreept de order de kracht van Mitsubishi in het pick-up
4x4-segment. âHet is geen toevalstreffer, we hebben meer aanbestedingen waarin we nummer één staan. We zijn in dit segment een belangrijke speler.â

In opdracht van de provincie Drenthe zijn de L200âs uitgevoerd in de bekende opvallend gele kleur en voorzien van een blauwe striping, geheel in stijl met het provincielogo. De benodigde signaleringsverlichting, telefooninstallatie en aluminium laadbak zijn aangebracht door de bedrijven HTM mobiel in Zevenaar en CARE in Groningen.

De L200âs blijven in onderhoud bij dealer Verheijen in Hoogeveen. De resterende 8 pick-ups worden eind van dit jaar afgeleverd.

De L200 van Mitsubishi heeft een 2,5-liter turbodiesel met directe brandstofinspuiting en een intercooler. Hij levert 136 pk en combineert de beladingsmogelijkheden van een pick-up met de comfortabele en sportieve kwaliteiten van een SUV (Sports Utility Vehicle). De grote laadbak en stevige constructie staan borg voor een solide auto en veel veiligheid, waarbij de moderne elektrisch inschakelbare vierwielaandrijving voor de nodige extra tractie zorgt als de kantonnier zich buiten de gebaande wegen waagt.