KNWV

Nieuwsbericht Surfen

15-11-2006

Regionale Techno293 jeugd wedstrijdtrainers, getraind door
bondscoaches Watersportverbond

Met de insteek om het niveau van het trainingskader in Nederland te verbeteren en onderling kennis uit te wisselen, kwamen de trainers bij elkaar op het Hoofdsteunpunt West aan de Braassemermeer.
Aandachtspunten tijdens deze trainersclinic lagen bij het opzetten en organiseren van trainingen met jeugdsurfers van gelijk of variërend niveau. Kleine of grote groepen in moeilijke en makkelijke
omstandigheden. Jochem Brenninkmeijer en Martijn van Geemen gaven het weekend van 11 en 12 november vorm aan deze kadertraining, welke mede voortkomt uit de licentieafdracht voor wedstrijdsurfers.

Op zaterdag kregen de aanwezige trainers een voorbeeld training waarin de verschillen duidelijk werden gemaakt hoe ze wél en hoe ze een training vooral niet moeten organiseren.
Zondag waren de jeugdsurfers uit de Technoklasse uitgenodigd om getraind te worden door de trainers. Een tiental surfers doorstond de ijzige kou en heftige weersomstandigheden voor een training op de Braassemermeer.

Teruggekeken kan worden op een leerzaam weekend voor de aanwezige surfers en trainers van vereniging tot Watersportverbond.

Internetadres: www.watersportverbond.nl/content.asp?me_id=346