KNWV

Nieuwsbericht Surfen

15-11-2006

Ben van der Steen breekt Nederlandse snelheidsrecords windsurfen

Eindelijk was het dan zover, record omstandigheden op het Lauwersmeer. Ben van der Steen heeft gisteren niet alleen het snelheidsrecord op Nederlands water, maar ook het Nederlands Record op productiemateriaal verbroken.

Met een gemiddelde snelheid van 75.528 km/u (40.782 knopen) raasde Ben van der Steen gisteren over de 500 meter baan op het Lauwersmeer onder het toezicht van de tijdswaarnemers van de NSWO.
De Speedtrials op het Lauwersmeer waren een groot succes, een breed deelnemersveld met vele grote namen uit het Nederlands speed circuit die allemaal een poging wilde wagen om het Nederlands record te verbreken.

Zaterdag bleef de wind steken rond de 18 tot 20 knopen, met de westelijke windrichting moesten de surfers vooral halve winds de 500 meter baan over speeden. Met moeite bereikten de toppers snelheden boven de 60 km/u (gemiddeld).
Zondag was een betere dag, de wind kwam ruim aanzetten over de baan. Heftige omstandigheden door de windstoten, meegebracht door de diverse regenbuien.

Ben van der Steen slaagde er als enige in meerdere malen snelheden ruim over de 70 km/u te halen. In de eerste heat van de dag verbrak hij beide records al, in de tweede heat van de dag ging hij daar nog eens ruim over heen met een snelheid van 75.52 km/u. Met deze
prestatie heeft Ben van der Steen alle Nederlandse records in handen en is er geen twijfel mogelijk wie op dit moment de snelste surfer van het land is.

Meer informatie en natuurlijk de foto's volgen spoedig op de NSWO site:

Internetadres: nswo.blogspot.com