Partij van de Arbeid


Vragen van de leden Eijsink (PvdA), Karimi (Groen Links), Van Velzen en Gerkens (SP) aan de staatssecretaris van Defensie en de minister van Buitenlandse Zaken


over een marineofficier die in Brazilië veroordeeld is voor de productie van en handel in kinderporno


Onderstaande vragen worden gesteld n.a.v. het op 14 november 2006 ontvangen summiere antwoord van de staatssecretaris van Defensie, mede namens de minister van Buitenlandse Zaken, op de schriftelijke vragen van het lid Karimi (ingezonden 26 oktober 2006, kenmerk 2060702120), van de leden van Velzen en Gerkens (ingezonden 26 oktober 2006, kenmerk 206070130) en van het lid Eijsink (ingezonden 26 oktober 2006, kenmerk 2060702140).


1. Wilt u alsnog per omgaande op al die specifieke vragen, zoals eerder door ons gesteld, ingaan waarop de feitelijke antwoorden voor u reeds beschikbaar (moeten) zijn?


2. Waarom is er voor gekozen om juist aan de Inspecteur-generaal der Krijgsmacht (IGK) de opdracht te geven "een zo compleet als mogelijk feitenrelaas op te stellen van de gang van zaken m.b.t. de gedragingen van de betrokken officier en van de bestuurlijke handelingen van de relevante actoren binnen Defensie"?


3. Waarom is die opdracht aan de IGK verstrekt door de Secretaris-Generaal van Defensie en niet door de politieke leiding van het departement?


4. Wilt u het resultaat van het onderzoek door de IGK per omgaande aan de Kamer zenden?


5. Wanneer zijn deze resultaten te verwachten?


6. Welk aansluitend onderzoek wordt er ingesteld naar de bestuurlijke handelingen van de relevante actoren binnen Buitenlandse Zaken in deze zaak?


7. Wilt u deze vragen per omgaande beantwoorden?


Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws.
Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal. Kijk nu op www.tweedekamer.nl