Ingezonden persbericht


COOLProfs maakt SOA mogelijk voor oude technologie Applicatieontwikkelaar slaat brug tussen oude technologie en webservices

Oude Wetering, 15 november 2006 - Negentig procent van de bedrijven gebruikt nog relatief oude applicaties. Het integreren van nieuwe applicaties in een SOA architectuur gebeurt al op grote schaal. Nu, met de WebServiceConnector van COOLProfs worden ook oude applicaties via webservice in een SOA-omgeving bereikbaar.

Je hoort weinig over traditionele transactieverwerkende omgevingen zoals CICS en IMS. Toch bestaat het fundament van veel organisaties nog uit deze oudjes en draait ongeveer 65 procent van de transacties op deze applicaties. Om deze oude technologie te integreren in een SOA architectuur heeft applicatieontwikkelaar COOLProfs de WebserviceConnector voor AllFusion Gen ontwikkeld.

AllFusion Gen is een ontwikkeltechnologie waarmee met één druk op de knop transactiegerichte applicaties kunnen worden gegenereerd voor alle platformen. De technologie wordt ingezet voor de bouw en aanpassing van applicaties bij grote bedrijven.

"We merken in de praktijk dat er een grote behoefte is aan het aanpassen van oude, veelal dure applicaties aan de huidige situatie, waarin SOA een grote rol speelt. Gen is altijd al een prima middel geweest om verschillende platformen aan elkaar te koppelen, maar kon nog geen koppeling maken met webservices. Toen zijn we zelf maar gaan ontwikkelen", zegt Eric ten Harkel, algemeen directeur van COOLProfs.

De WebserviceConnector verkeert momenteel in de fase van betatesting en is aan het eind van dit jaar algemeen beschikbaar.

Over COOLProfs
COOLProfs is een toonaangevend consultancybureau voor applicatieontwikkeling met behulp van de AllFusion Gen technologie. COOLProfs onderscheidt zich door een grote kennis en ervaring op het gebied van systeemontwikkeling in het algemeen en van AllFusion Gen in het bijzonder. Op basis van fixed-price, fixed-date en fixed-quality worden bedrijfskritische informatiesystemen gerealiseerd. COOLProfs gebruikt hiervoor een aanpak die volledig op de zakelijke omgeving is afgestemd en die op de gehele levenscyclus van een informatiesysteem toepasbaar is. COOLProfs is Value Added Reseller voor AllFusion products van CA en van aanvullende producten als CANAM's Report Composer, GuardIEn en Casedok.Tot de vaste klanten van COOLProfs behoren onder andere ING, Nationale Nederlanden, Schuitema, ABN AMRO, Delta Lloyd, Fortis Bank, Ministerie van Defensie en het Kadaster. Kijk ook op www.COOLProfs.nl