Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 15 november

BREDA, 15 november 2006

Twee Bredanaren aangehouden met zak hennep in auto

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 18.30 uur op de Haagweg twee Bredanaren (18 en 26 jaar) aangehouden. De 26-jarige man die achter het stuur zat, reed stevig door, belde niet handsfree en had geen gordel om. Dat laatste was ook het geval bij zijn 18-jarige inzittende. Toen agenten daarvoor enkele bekeuringen wilden uitschrijven, roken ze een stevige henneplucht die vanuit de auto kwam. Uit een daaropvolgende doorzoeking van de auto kwam een flinke zak met henneptoppen tevoorschijn. Het is niet bekend om welke hoeveelheid het gaat. De twee mannen zijn in verzekering gesteld.

Dronken automobiliste aangehouden in Willemstad

WILLEMSTAD: Een 63-jarige automobiliste uit Willemstad is dinsdagavond rond 18.45 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De vrouw was om 17.30 uur betrokken bij een aanrijding op de Landpoortstraat. De vrouw gaf haar papieren aan de bestuurder van de andere auto, maar toen ze hem na enige tijd niet meer zag, is ze naar huis gelopen. Daarna is ze weer terug naar de plaats van het omgeval gelopen waar de politie inmiddels was gearriveerd. Agenten lieten de vrouw blazen, waarna ze werd aangehouden. Uit de ademanalyse op het politiebureau kwam een ademalcoholgehalte van 620 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. De vrouw mocht direct haar rijbewijs overhandigen en zal zich binnenkort voor de rechter mogen verantwoorden.

Bredanaar (46) vernielt ruit cafetaria

BREDA: De politie heeft een 46-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde dinsdagavond rond 19.20 uur op de Moerwijk. De man, die erg dronken was, had kort daarvoor een plant met kluit en al tegen een ruit gegooid aan de buitenzijde van een nabijgelegen cafetaria. Daardoor barstte de ruit, waarna personeel de politie belde. Agenten hadden moeite de man, die door de cafetaria-eigenaar was buitengezet vanwege lastig gedrag, aan te houden. De Bredanaar wilde niet meewerken en kon vanwege de alcohol nauwelijks op zijn benen staan. Hij is naar het bureau meegenomen en in verzekering gesteld. De man is woensdag na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie mannen aangehouden na fietsendiefstal

BREDA: Drie Bredanaren van 20, 22 en 22 jaar zijn dinsdagnacht rond 04.45 uur aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Op basis van een melding van een oplettende getuige zagen agenten een man met een afgesloten fiets op de schouder lopen. Hij werd vergezeld door twee andere mannen. Het rijwiel was afkomstig van een fietsenstalling onder een appartementencomplex aan de Markendaalseweg. De politie hield de mannen daarop aan. Een van de twee 22-jarige verdachten heeft de diefstal bekend en verklaard dat zijn vrienden, met wie hij op stap was geweest, er niets mee te maken hebben. Het drietal is weer op vrije voeten: tegen de 22-jarige dader wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij in woning aangetroffen

ZEVENBERGEN: In een woning aan de Zoetendaal heeft de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. In de woon- en slaapkamer werden circa 250 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten geteld. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en vervolgens vernietigd. De bewoner was niet in het pand aanwezig, maar wordt binnenkort uitgenodigd op het bureau. De politie kwam de kwekerij op het spoor na informatie uit de buurt. Een daaropvolgende warmtemeting versterkte het vermoeden dat er in de woning hennep geteeld moest worden.

Nepbekeuringen in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Bij het politieteam Etten-Leur hebben zich deze week circa tien tot vijftien mensen gemeld nadat zij een nepbekeuring onder hun ruitenwisser van hun auto aantroffen. De bekeuring is nagemaakt op geel papier en overduidelijk niet echt, maar vooral het ingevulde bedrag van 230 euro laat veel mensen schrikken. De politie heeft geen idee wie voor deze vervalsing verantwoordelijk is. Op de bon is nog een tekst geschreven die suggereert dat het om een kunstzinnige uiting gaat, maar ook een practical joke behoort tot de mogelijkheden. De politie vindt het in ieder geval niet grappig en onderzoekt de zaak. De tip aan mensen die een dergelijke bekeuring aantreffen, is om het papiertje goed te lezen, want dan blijkt al snel dat het om een nepbekeuring gaat.

Auteur: Andre van den Hul