Gemeente Capelle a/d IJssel

Persbericht

Datum:

15-11-2006

Nummer:

94

Ontwikkeling Integraal jeugdbeleid start met Kennismakingstour

In het Collegewerkplan 2006-2010 is het realiseren van een samenhangend aanbod voor jongeren één van de thema's die extra aandacht verdient. Wethouder Jeugd, Aart Jan Moerkerke, heeft daarom de Capelse jeugd en alle instellingen in Capelle die werken met jeugd uitgenodigd om te helpen bij het opzetten van het Integraal jeugdbeleid. Meedoen en jeugdparticipatie staan nadrukkelijk centraal. Doel is om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de leefwereld van de jeugd.

Optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien
Capelle wil investeren in het welzijn van jeugd. Ieder kind moet zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien binnen het gezin, op school en daarbuiten. Het beleid moet daarop gericht zijn. Kort geleden is er een enquête Veilig Opgroeien uitgezet onder Capelse jongeren van 12 tot 18 jaar. Samen met de ideeën en gedachten van jongereninstellingen moet dit leiden tot een samenhangend aanbod voor jongeren. Daarom staan de komende tijd de volgende acties op de rol:


- Kennismakingstour
Van november 2006 tot januari 2007 vindt een Kennismakingstour plaats. Dan gaat de wethouder Jeugd, Aart-Jan Moerkerke, jeugd en jongeren in de gemeente opzoeken: op school, in het jeugdhonk, bij de (sport)vereniging, op straat en waar zij ook maar te vinden zijn. Ook bezoekt hij diverse instellingen van en voor jeugd.


- Week van de Jeugd
De laatste week van januari is De Week van de Jeugd. Doelstelling van deze week is om aandacht te geven aan de positieve kanten van jeugd en de vele activiteiten die voor en door hen georganiseerd worden.


- Jeugdconferentie
Onderdeel van de Week van de Jeugd is een ééndaagse conferentie voor jeugd en jeugdinstellingen over de inhoud van het te ontwikkelen integraal jeugdbeleid en de wijze waarop dit vorm en uitvoering moet krijgen. De conferentie vindt plaats op donderdag 1 februari 2007en zal geopend worden door gedeputeerde mevrouw L. Huizer. Jeugd en jeugdinstellingen is gevraagd mee te denken over de invulling.


- Jeugdagenda
Bovengenoemde instrumenten moeten leiden tot concrete ambities, doelen en vervolgafspraken. Deze worden na de Jeugdconferentie vastgesteld in de vorm van een Jeugdagenda voor de komende jaren.


---