Interoute wint Capacity Award voor Beste Europese Wholesale Telecom Provider

Amsterdam/Londen, 15 november 2006 - Interoute, eigenaar en operator van het meest geavanceerde Europese netwerk voor spraak- data en internetverkeer, is tijdens de Capacity Magazine Global Wholesale Telecommunications Awards uitgeroepen tot beste Europese Wholesale Provider. De juryleden betitelden Interoute als het enige zogeheten next generation netwerk met het grootste bereik in de EU; van Londen tot Warschau en van Stockholm tot Sofia.

De jury was onder de indruk van het bereik van Interoute en omschreef het bedrijf als de enige operator met een omvangrijke aanwezigheid in zowel West als Oost Europa. Deze positie werd de afgelopen jaren versterkt door de acquisitie van CECOM in Tsjechië en het Bulgaarse TPN.

Rachel Jones, CEO van Capacity: "Interoute was de duidelijke winnaar in deze categorie. Het bedrijf heeft een indrukwekkend netwerkbereik dat reikt tot in alle hoeken van Europa en constant wordt verbeterd. Door gevestigde organisaties toe te voegen aan de bestaande activiteiten in Roemenië, Hongarije en Polen zijn de prestaties van Interoute in Oost Europa ongeëvenaard"

De jury onderstreepte dat het netwerk 40.000 kilometer lang is, met backbone/long-haul connectiviteit naar 77 steden en metropolitan area netwerken in 20 daarvan. Interoute heeft 190 points of presence (PoPs). Het netwerk vertegenwoordigt een investering van meer dan ¤2,5 miljard.

Jim Kinsella, CEO van Interoute: "De Capacity Award is een geweldige erkenning voor ons werk. Interoute streeft continu naar het ontwikkelen van innovatieve netwerkoplossingen die met elkaar de ruggengraat van het zakendoen in Europa vormen. Meer dan 14.000 klanten, waaronder iedere grote telecomoperator, veel overheden en een groot aantal Fortune 500 bedrijven, zijn afhankelijk van onze veilige en up-to-date netwerkinfrastructuur. Wij zijn blij met deze waardering."

Interoute ontving deze week ook de Best Content Service Award tijdens de Total Telecom World Communication Awards, voor de Media Manager service. De jury was onder de indruk van de lijst met klanten waaronder EMI, Flextech, Pete Tong and Living TV, en van het intuïtieve en veilige karakter van het Media Manager platform.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende provider van communicatietechnologie in Europa en is eigenaar en operator van het meest geavanceerde en uitgebreide spraak-, data- en internetnetwerk in Europa, met meer dan 40.000 kilometer glasvezel. Dit full-service next generation netwerk bedient meer dan 14.000 klanten, van detailhandel tot ruimtevaart, iedere grote Europese telecomaanbieder, de grote operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden, universiteiten en onderzoeksinstellingen. Deze organisaties beschouwen Interoute als de ideale partner voor content hosting, wholesale transit services, corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in alle belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan ¤1 miljard vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl

Contact voor de pers:

Veronique van Zanten

070-346 3760

v.vanzanten@kempenpr.nl