Ingezonden persbericht


Trend Micro OfficeScan nu beschikbaar als bètaversie voor Microsoft Windows Vista RTM

Bèta van OfficeScan 7.8 beschikbaar op website voor antivirus- en antispyware-bescherming van Vista Release-to-Manufacturing-versie (RTM)

Utrecht, 15 november 2006 - Trend Micro Incorporated (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC) heeft de bètaversie van Trend Micro OfficeScan 7.8 op zijn website geplaatst. Deze beveiligingsoplossing voor zakelijke desktops is ontwikkeld met het oog op de bescherming van pc's met Windows Vista, het nieuwe client-besturingssysteem van Microsoft. OfficeScan beschermt Windows Vista-computers tegen virussen en kwaadaardige code, waaronder bestandsvirussen, macrovirussen, kwaadaardige spyware, Java-applets en ActiveX Controls. De bètaversie, die al eerder in mei van dit jaar via het Microsoft Technology Adoption Program (TAP) beschikbaar was, is nu per direct te downloaden vanaf de website via de URL http://vistaresponse.trendmicro.com

"Microsoft wil klanten met Windows Vista de veiligste Windows-versie tot nu toe bieden. Onze partners zijn daarin een belangrijk onderdeel", zegt Mike Sievert, Corporate Vice-President Windows van Microsoft. "We zijn blij dat Trend Micro OfficeScan 7.8-bèta voor zakelijke desktops heeft toegevoegd aan zijn portfolio van op dit moment ontwikkelde beveiligingsproducten voor Windows-clients." Trend Micro heeft het voornemen om binnen negentig dagen na de brede beschikbaarheid van Windows Vista te komen met Trend Micro OfficeScan versie 8. Deze biedt naast nieuwe functionaliteit volledige ondersteuning van Windows Vista. Om klanten die de komende tijd Vista gaan aanschaffen of uitproberen tegemoet te komen, biedt Trend Micro nu een PC-cillin(tm) Internet Security-bèta voor particulieren en een OfficeScan 7.8-bèta voor zakelijke klanten.

De OfficeScan 7.8-bètaversie is gebaseerd op OfficeScan 7.3, maar aangepast om probleemloos met Windows Vista te werken. Een bèta van OfficeScan 8.0 is in januari 2007 beschikbaar. Deze biedt nog nauwere integratie en nieuwe uitbreidingen waarmee zakelijke klanten de dagelijkse bedreigingen van alle soorten eindapparatuur nog beter kunnen tegengaan. Trend Micro adviseert klanten om de bètaversie van OfficeScan 7.8 in een gecontroleerde ista-omgeving in te zetten. Wanneer versie 8.0 klaar is, kan deze in een grootschalige Vista-productieomgeving toegepast worden.

Windows Vista zal organisaties naar verwachting veel voordeel bieden doordat mensen en informatie makkelijker onderling verbonden kunnen worden, waarbij de kosten van gebruik en beheer verlaagd kunnen worden en de beveiliging en compliancy verbeteren. Trend Micro OfficeScan biedt gebruikers van Windows geavanceerde mogelijkheden voor het centraal beheren van eindpuntbeveiliging via een desktop. Door beheerders een console te bieden voor het configureren, monitoren en onderhouden van desktops en servers, biedt OfficeScan vereenvoudigd beheer en een betere controle op het beveiligingsbeleid van de onderneming.

"Wij zijn erg tevreden over de nauwe samenwerking met Microsoft tijdens het bètaprogramma van Windows Vista. Die was erop gericht dat klanten van de bèta- en RTM-versie beschikken over afdoende bescherming tegen malware door onze TrendLabs-onderzoekers" zegt Lane Bess, President North American Operations van Trend Micro. "Gebruikers van Windows Vista kunnen vertrouwen op de lange ervaring van Trend Micro op het gebied van systeembescherming. Wij beschermen gebruikers van Windows-systemen al twee decennia lang. Meer dan 220.000 downloads van de Windows Vista-versie van PC-cillin Internet Security for consumers bewijzen de waarde van client-beveiligingsoplossingen die de beveiligingsvoorzieningen van Microsofts nieuwe besturingssysteem aanvullen."

+++

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is pionier op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Sinds de oprichting in 1988 levert Trend Micro aan zowel afzonderlijke personen als grote en kleine organisaties de bekroonde beveiligingssoftware, hardware en -diensten. Met het hoofdkantoor in Japan en vestigingen in meer dan 30 landen verkoopt Trend Micro oplossingen via zakelijke en Value-Added Resellers en dienstverleners over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en testversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website www.trendmicro.com.

Trend Micro, VirusWall, het t-ball-logo en InterScan zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectieve rechthebbenden.

Trend Micro
Mireille Boetje
Tel.: 030 2106 333
E-mail: Mireille_Boetje@trendmicro.co.uk

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis / Annemiek Driessen
Tel.: 030 6565 070
E-mail: trendmicro@lvtpr.nl