Artsen zonder Grenzen


Ga naar www.gedeeldgeven.nl
Goed voor u, goed voor Artsen zonder Grenzen
Sinds kort is een nieuwe manier van schenken geïntroduceerd: Gedeeld Geven. Gedeeld Geven kan een zeer aantrekkelijke manier van schenken voor u zijn als u tenminste 55 jaar of ouder bent en over vermogen beschikt. Een Gedeelde Gift wordt `gedeeld' in een deel dat direct naar Artsen zonder Grenzen gaat en een deel dat u ter beschikking blijft staan in de vorm van een jaarlijks vast en levenslang rendement. Mede door de fiscale voordelen die verbonden zijn aan de schenking kan een hoog rendement worden behaald op de Gedeelde Gift, zonder enig beleggingsrisico. Een ander voordeel is dat uw gift per direct beschikbaar is voor het werk van Artsen zonder Grenzen. Zo heeft u meer voldoening van uw gift!

Om de voordelen van Gedeeld Geven voor u inzichtelijk te maken vindt u hieronder een voorbeeld van een persoon die een Gedeelde Gift doet aan Artsen zonder Grenzen.

Een man van 67 jaar doet een Gedeelde Gift van EUR 250.000 aan Artsen zonder Grenzen. Hij wil hierop levenslang een rendement behalen van 5%. Stichting Gedeeld geven verdeelt de schenking tussen een koopsom voor de lijfrenteverzekering bij een verzekeraar en een uitkering aan Artsen zonder Grenzen. Vanwege de fiscale voordelen van deze Gedeelde Gift ontvangt de schenker een aanzienlijk hoger rendement dan is afgesproken. Zijn jaarlijks nettorendement dat levenslang wordt uitgekeerd bedraagt in zijn situatie 8,6%. Van zijn Gedeelde Gift van EUR 250.000 gaat in dit geval circa EUR 100.000 naar Artsen zonder Grenzen.

De financiële uitwerking van een Gedeelde Gift is afhankelijk van de leeftijd van de schenker en van de eventuele partner, en de fiscale inkomenssituatie. Een berekening op maat zal daarom altijd nodig zijn. Meer details, rekenvoorbeelden en informatie over deze nieuwe manier van schenken vindt u op www.gedeeldgeven.nl

Persoonlijk gesprek
Heeft u belangstelling voor deze vorm van schenken aan Artsen zonder Grenzen? Dan kunt u voor een persoonlijk gesprek contact opnemen met Liliane Franssen, telefoon 020 - 520 8012.