Zorgverzekeraars Nederland

Zeist, 15 november 2006

ZN Logo

Consumenten beoordelen hun zorgverzekeraar met een ruime voldoende

Ruim 88% van de consumenten geeft zijn zorgverzekeraar een 7 of hoger wanneer hen gevraagd wordt een algemeen oordeel te geven. Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL). Bijna alle zorgverzekeraars scoren tussen de 7,5 en 8 en enkele zelfs daarboven. Ook in onderzoek van de Consumentenbond scoren alle zorgverzekeraars een voldoende.

Martin Bontje, directeur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN): "Deze onderzoeken bevestigen nogmaals dat kwaliteit en service bij de zorgverzekeraars wel degelijk voorop staan. Daarnaast geven de uitkomsten ons inzicht in de verbeterpunten waaraan we kunnen werken."

Het NIVEL deed onderzoek onder ruim 8.000 verzekerden. Van mei tot september 2006 verzamelde het instituut op de website kiesBeter.nl informatie over de kwaliteit van de service van zorgverzekeraars en de geleverde zorg. Deze onafhankelijke website is een initiatief van het ministerie van VWS en stelt verzekerden in staat alle polissen van zorgverzekeraars voor 2007 met elkaar te vergelijken. (www.kiesBeter.nl / www.nivel.nl)

De consumentenbond deed onderzoek onder ruim 5.000 verzekerden. De zorgverzekeraars zijn beoordeeld op de volgende criteria: informatievoorziening, duidelijkheid over (bij)betalen, invullen van formulieren, bereikbaarheid, afhandelen van vragen door de afdeling klantenservice en afhandelen van rekeningen. (www.consumentenbond.nl)

ZN ziet de website kiesBeter.nl als een uitstekend hulpmiddel voor verzekerden om zich te oriënteren op de zorgverzekering. "Een goed geïnformeerde verzekerde is een tevreden verzekerde, of hij nou overstapt of blijft. Dit is in het belang van alle zorgverzekeraars", aldus Bontje.