Gemeente Den Haag

november 2006
Esmoreitplein ondergaat metamorfose (15 november)

Om de openbare ruimte te verbeteren, ondergaat het Esmoreitplein een metamorfose. Het plantsoen op het plein wordt opgeknapt en er komt meer groen. De straat wordt éénrichtingsverkeer en parkeren wordt alleen mogelijk langs de woningen van het plein. De werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2007.

Het plein krijgt een brede groene rand met een losse haag. Daarnaast komen er bijzondere bloeiende heesters en worden voorjaarsbollen in het gras geplant. Het plantsoen van het Esmoreitplein is gedurende alle seizoenen een aantrekkelijk plantsoen. Bovendien wordt het trottoir langs het middenplantsoen kleiner gemaakt waardoor parkeren aan de zijde van het groen tegen wordt gegaan.

Eerder is al besloten het wooncomplex aan het Esmoreitplein te renoveren en te verbouwen. Verantwoordelijk wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen): Een kwaliteitsslag van de woningen aan dit plein gaat hiermee hand in hand met een impuls voor de openbare ruimte. De herinrichting van het plein zorgt zo voor een optimale woon- en leefomgeving in dit deel van Moerwijk.

Het plan voor de herinrichting is tot stand gekomen samen met woningbouwcorporatie Staedion, de toekomstige bewoners en overige belanghebbenden. In het derde kwartaal van 2007 moet de herinrichting klaar zijn.