Provincie Limburg

Heerlen heeft beste gemeentelijke website voor ondernemers Uit een analyse van de Provincie Limburg is gebleken dat de gemeente

Heerlen Limburgs beste website voor ondernemers heeft. Dit heeft gedeputeerde Herman Vrehen vandaag op het symposium Verbeterde Dienstverlening vanuit Overheden naar Bedrijfsleven' (VDOB) bekendgemaakt. Klantgerichtheid is bij deze analyse een belangrijk meetpunt geweest.

Bij de provinciale analyse in het kader van het traject Verbeterde Dienstverlening vanuit Overheden naar Bedrijfsleven (VDOB) zijn alle gemeentelijke websites in Limburg meegenomen. Hieruit is gebleken dat de gemeente Heerlen de beste website voor ondernemers heeft. www.zakelijk.heerlen.nl is een apart deel van de gemeentelijke website die helemaal ingericht is voor ondernemers. Ondernemers vinden er naast algemene informatie over bedrijventerreinen ook toegang tot beleidstukken en vergunningen die specifiek voor hen interessant zijn. Ook vinden zij er de voor hen belangrijkste contactgegevens.

Gedeputeerde Herman Vrehen: Digitale dienstverlening wordt steeds belangrijker. Ondernemers zoeken steeds vaker via internet informatie over de overheid. Overheden zijn daarom druk bezig steeds meer diensten en producten via het internet aan te bieden. De website moet dus vooral klantgericht zijn. De Heerlense website is zon voorbeeld van een klantgerichte website. De meeste gemeenten hebben hoge ambities en veel goede ideeën. Een aantal gemeenten heeft die ideeën ook al daadwerkelijk in de praktijk gebracht. Kijk bijvoorbeeld naar de manier waarop de gemeente Echt-Susteren haar dienstverlening heeft geregeld via een frontoffice-backoffice-structuur.

Uit de analyse is gebleken dat veel gemeentelijke websites nog vanuit hun eigen producten ingericht zijn. Op een dergelijke site dient een bezoeker zelf de informatie of producten (bij elkaar) te zoeken. De Provincie Limburg wil graag de Limburgse gemeenten stimuleren om hun websites beter af te stemmen op de behoefte van hun verschillende doelgroepen. Daartoe heeft de Provincie een rapport met aanbevelingen opgesteld dat onder alle Limburgse gemeenten wordt verspreid.

Gedeputeerde Vrehen heeft de prijs op het symposium VDOB uitgereikt aan wethouder Offermans van de Gemeente Heerlen. Op het symposium hebben ruim 150 bestuurders en ambtenaren van alle Limburgse gemeenten gediscussieerd over verbeterde dienstverleningsconcepten.

15-11-2006 15:36