Ingezonden persbericht


Persbericht

IT nog steeds grote bron van stress

~ Veiligheid en moeilijk vindbare informatie grootste boosdoeners ~

Antwerpen, 15 november 2006 Bij het werken met de computer ergeren Nederlanders en Belgen zich het meest aan de gebrekkige vindbaarheid van informatie op het bedrijfsnetwerk en problemen met spam en virussen. Ook trage en slecht functionerende software is nog steeds een grote bron van stress. Dat blijkt uit een onderzoek naar ICT-gebruik bij middelgrote en grotere organisaties in België en Nederland dat Heliview in opdracht van Citrix Systems heeft uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek zijn vandaag bekend gemaakt op de Citrix Solutions Conference in Antwerpen.

Maar liefst 46% van de 185 ondervraagden gaf aan geregeld moeite te hebben met het vinden van informatie op het netwerk. Grip krijgen op de gegevensstromen in de organisatie staat bij de meeste organisaties dan ook bovenaan het prioriteitenlijstje: 22% van de respondenten noemde optimalisatie van databeheer als belangrijkste strategische ICT-uitdaging voor de komende twee jaar.

De andere grote ergernissen, spam en virussen (45%), slecht functionerende of oude software (40%) en het wachten op software (38%), staan echter minder hoog op de agenda. De op één na belangrijkste uitdaging blijkt namelijk nog steeds kostenbesparing te zijn, gevolgd door het realiseren van remote access en het verbeteren van de beveiliging. Het ziet er dus niet naar uit dat de IT-stress op korte termijn van de werkvloer verdwijnt.

"De bronnen van ergernis zijn divers, maar concentreren zich vooral rondom twee punten: functionaliteit en toegankelijkheid", aldus Rob van der Hoeven, area vice president van Citrix Systems Benelux. "Opvallend genoeg lijken beide punten voor evenveel stress te zorgen. Bij nieuwe IT-projecten doen bedrijven er dus goed om zich niet alleen af te vragen wat ze ermee kunnen, maar vooral ook hoe goed het bereikbaar is.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Citrix

Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van application delivery infrastructure. Meer dan 180.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie, met de beste prestaties, het hoogste beveiligingsniveau en de laagste kostprijs. De complete Fortune 100 en 98% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 6.200 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2005 behaalde Citrix een omzet van $909 miljoen. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Marieke van Zuien van LEWIS
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com

Nienke Schipper-Pauw van Citrix Systems
Tel: +31 (0)347 324 845
E-mail: nieke.schipper-pauw@eu.citrix.com
http://www.citrix.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com