Ingezonden persbericht


Nederlandse IT ers kunnen zich beschermen tegen outsourcing door aan zichzelf te werken.

15 november 2006 Outsourcing is al lang geen hype meer. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om bepaalde activiteiten of bedrijfsprocessen uit te besteden. Ook offshoring en nearshoring, oftewel outsourcen naar het buitenland, verheugt zich in steeds grotere populariteit. Met name lagelonenlanden met een hoog kennisniveau, zoals India, China en Oost europa zijn gewilde offshoring-bestemmingen. Een groot aantal IT ers maakt zich in meer of mindere mate zorgen om hun baan. Zeker als ze werken bij een organisatie die kostenverlaging hoog op de agenda heeft staan.

Om de Nederlandse IT specialisten een hart onder de riem te steken en hen te steunen in de strijd tegen outsourcing van hun baan heeft IT Jobboard een gratis praktische IT Survival Gids opgesteld.

Deze survivalgids geeft een aantal praktische tips die de IT ers ondersteunen in het zichzelf waardevoller en onmisbaar maken.

De survivalgids is gratis te downloaden via http://www.itjobboard.nl/survival/

Over IT Job Board.nl

IT Job Board.nl is sinds april 2005 actief en maakt onderdeel uit van het Job Board Enterprises-netwerk. Achterliggende gedachte is dat het internet het belangrijkste kanaal is voor werving in de IT-sector. Momenteel is IT Job Board.nl een van de meest gebruikte wervingssites voor IT-personeel in Nederland en Europa. Online technologie maakt het mogelijk om gericht vacatures te selecteren uit de database van 3.500 specifieke IT vacatures. Daarnaast biedt IT Job Board.nl werkgevers diensten zoals vacatureplaatsing, een speciale werkgeversectie, e-mailcampagnes en advies op het gebied van advertentieteksten. Klanten van IT Job Board.nl zijn onder andere LogicaCMG, Atos Origin, Orange, Compuware, Dell, Accenture, Oracle, KLM en Tridion. Voor meer informatie: www.itjobboard.nl

-----------