Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Vier maal diefstal van auto

Zeddam/s Heerenberg, 15-11-2006 o De politie is een onderzoek gestart naar een viertal autodiefstallen die de afgelopen tijd in Zeddam en s Heerenberg hebben plaatsgevonden. In alle gevallen betrof het een Peugeot 407. De benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan.

Een 64-jarige inwoner uit s Heerenberg heeft op donderdagochtend (02/11) aangifte gedaan van diefstal van een auto. De verdwijning van de auto heeft in de nacht van woensdag op donderdag plaatsgevonden, maar is pas op donderdagochtend omstreeks 10.30 uur ontdekt. Het gaat om een zwarte Peugeot 407 SW voorzien van kenteken 72-PX-BB. De auto stond geparkeerd aan De Driekoningen in s Heerenberg. Het is niet bekend hoe men de auto kon wegnemen.

De politie heeft ook een aangifte opgenomen van diefstal van een auto die geparkeerd stond aan de Oude Doetinchemseweg in Zeddam. De diefstal heeft op zondag (29/10) tussen 01.15 uur en 11.15 uur plaatsgevonden. Het gaat om een lichtblauwe Peugeot 407 met het kenteken 80-SK-ST. Ook in dit geval is niet bekend hoe de auto kon worden weggenomen.

Een 42-jarige inwoner uit Vaals heeft eveneens aangifte gedaan van diefstal van een blauwe Peugeot 407 voorzien van kenteken 85-RG-XH. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de s Heerenbergseweg in Zeddam. De diefstal heeft in de nacht van maandag op dinsdag (14/11) plaatsgevonden. Bij de politie is op dit moment niet bekend hoe de auto kon worden weggenomen.

Tot slot heeft de politie aangifte opgenomen van diefstal van een auto die geparkeerd stond op de oprit naast een woning aan de Wittejufferstraat eveneens in Zeddam. Men heeft deze auto tussen maandagavond 22.00 uur en dinsdagochtend 07.00 uur weggenomen. Het gaat om een grijze Peugeot 407 met het kenteken 87-SL-BV. Ook van deze auto is niet bekend hoe deze kon worden weggenomen.

De politie heeft in deze zaken een nader onderzoek ingesteld. Of de diefstallen met elkaar verband houden, is onderdeel van het politieonderzoek. Getuigen die iets bijzonders hebben gezien of informatie hebben over deze autodiefstallen worden verzocht te bellen via 0900-8844.