Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Twee woningen krijgen ongewenst bezoek

Doetinchem, 15-11-2006 o De politie is een onderzoek gestart naar een tweetal woninginbraken die op donderdag (09/11) hebben plaatsgevonden. Hierbij zijn onder meer een LCD-tv, fiets en sieraden verdwenen. De politie vraag eventuele getuigen om zich te melden.

Een woning aan het Tijmveld kreeg op donderdagavond omstreeks 18.00 uur ongewenst bezoek. Hiervan is bij de politie aangifte gedaan. Een tot nu toe onbekende man wist de woning binnen te komen door een raam te forceren. Eenmaal binnen werd hij door een 50-jarige bewoner overlopen. Laatstgenoemde kon echter niet voorkomen dat de man er vandoor ging. Het gaat om een blanke man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 meter en 1.75 meter lang en heeft een slank postuur. Vooralsnog worden er geen spullen gemist.

Een 46-jarige inwoner uit Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan het Hoefbladveld. De diefstal heeft op donderdag tussen 16.30 uur en 19.15 uur plaatsgevonden. Op dit moment is niet bekend hoe men de woning kon binnenkomen. Eenmaal binnen heeft men meerdere ruimtes in de woning doorzocht. Daarbij heeft men onder meer een LCD-tv, een fiets en sieraden weggenomen. De politie sluit niet uit dat men de fiets gebruikt heeft om de tv te kunnen vervoeren. De fiets is later in een sloot aan het Onstein in Doetinchem aangetroffen.

De politie heeft beide zaken in onderzoek. Of de zaken met elkaar verband houden, is onderdeel van het politieonderzoek. Zij verzoekt mensen die op donderdag in die omgeving van het gebeurde iets bijzonders hebben gezien of andere informatie hebben om contact op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.