Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 15 november 2006.

Zaanstreek-Waterland, 15-11-2006

Illegale winkeldief

Zaandam, dinsdag 14 november 2006, 15:54 uur.

De politie heeft een 47-jarige Oost-Europeaan zonder vaste woonplaats ingesloten en in verzekering gesteld nadat hij door personeel van een bouwmarkt op de Symon Spiersweg was aangehouden wegens diefstal. Een 43-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan die als medeplichte werd aangehouden werd na verhoor in vrijheid gesteld. De man bleek zich illegaal in Nederland te bevinden. Hij werd na verhoor overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en vervolgens in bewaring gesteld. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Overvallers tourist gepakt

Zaandam, dinsdag 14 november 2006, 16:50 uur.

De politie heeft twee 18-jarige Krommenieërs aangehouden als verdachten van een gewelddadige overval op een toerist. De toerist bevond zich op de Zaanse Schans toen hij om zijn nek werd gepakt door een overvaller. Twee andere overvallers waren met messen gewapend en rukten de tas van het slachtoffer uit handen. Het drietal ging er rennend vandoor over de Kalverringdijk in de richting van Wormer. Een getuige reageerde op de alarmkreten van het slachtoffer en ging op zijn fiets achter de overvallers aan. Aan de hand van de signalementen kon de politie vervolgens één verdachte aanhouden. De inhoud van de tas werd verspreid over de vluchtroute aangetroffen maar een geldbedrag en de tas waren weg. Na onderzoek werden woensdag twee verdachten aangehouden waarvan er één 18-jarige man uit Krommenie al snel werd vrijgelaten omdat hij er kennelijk niets mee te maken had. In de woning van een verdachte werd een deel van het geroofde geld aangetroffen. Naar de derde overvaller wordt nog gezocht.

Bromfietser gewond

Assendelft, dinsdag 14 november 2006, 18:45 uur.

Een 18-jarige bromfietser uit Assendelft is gewond geraakt door een aanrijding met een personenauto die werd bestuurd door een 46-jarige plaatsgenoot. De automobilist reed over de Dorpsstraat vanuit Zuidelijke richting. Op de kruising met de Genieweg sloeg hij linksaf. Hierbij werd geen voorrang verleend aan de bromfietser die uit tegenovergestelde richting over de Dorpsstraat reed. De bromfietser werd, met vermoedelijk letsel aan zijn hand, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilist gewond

Oostzaan, woensdag 15 november 2006, 05:56 uur.

Een 33-jarige automobilist uit Zaandam is gewond geraakt toen hij op De Dors met zijn auto tegen een paal reed. De man werd met een flinke hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd door een bergingsbedrijf weggesleept. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Illegaal

Zaandam en Purmerend, woensdag 15 november 2006, 07:21 uur.

De politie heeft een 39-jarige Oost-Europeaan aangehouden in een bakkerij in Zaandam. De man wordt verdacht van illegaal verblijf in Nederland en zwartwerken. De vreemdelingenpolitie heeft bij een controle samen met de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst bij bedrijven in Zaandam en Purmerend totaal ongeveer 90 personen gecontroleerd. Bij krantenverdeelstations werden 67 bezorgers gecontroleerd die allemaal legaal aan het werk bleken. In een supermarkt in Purmerend werd een geval van uitkeringsfraude aangetroffen. De belastingdienst stelt een nader onderzoek in naar de werkgevers bij wie onregelmatigheden zijn aangetroffen.

Aanrijding

Purmerend, woensdag 15 november 2006, 07:55 uur.

Twee personenauto's zijn vermoedelijk total loss geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Westerstraat met de Neckerstraat. Een 30-jarige man uit Purmerend reed over de Westerstraat vanuit de richting Tramplein in de richting Gedempte Singelgracht. Op de kruising met de Neckerstraat sloeg de man linksaf. Hierbij liet hij een 34-jarige plaatsgenoot, die uit tegenovergestelde richting kwam, niet voorgaan. Door de aanrijding is de 28-jarige vriendin van de automobilist die rechtdoor reed gewond geraakt en met mogelijk letsel aan het hoofd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Touw over de weg

Wormer, 14 november 2006, 17:26 uur.

De politie is op zoek naar de veroorzaker(s) van een zeer gevaarlijke situatie. Er werd een oranje nylon touw dwars over de rijbaan van de Faunastraat gespannen waardoor twee mensen gewond zijn geraakt. Een 26-jarige automobilist uit Wormer reed over de Faunastraat en zag het touw niet dat over de brug was gespannen waardoor het touw werd meegenomen door de voorzijde van de auto. Een 27-jarige man en even oude vrouw die over de brug liepen werden vervolgens door het touw onderuit getrokken en kwamen ten val. De vrouw werd met mogelijk rugletsel en zwaar geschaafde schenen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man raakte slechts licht gewond. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het wijkteam in Wormer via 0900-8844.