Gemeente Hengelo

Gemeente Hengelo sluit collectieve zorgverzekering af voor lage inkomens

Met ingang van 1 januari 2007 is er voor inwoners van Hengelo met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering. Een verzekering die minder kost en meer verzekert. De gemeente Hengelo vindt het belangrijk dat inwoners van Hengelo een goede zorgverzekering hebben. Vanaf 1 januari 2007 is er voor alle inwoners van Hengelo met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering. De gemeente heeft hiervoor een collectieve Garant Verzekering bij Menzis afgesloten. Deze verzekering heeft een aantal voordelen. Mensen krijgen een korting van vijf procent op de basisverzekering. Het voordeel is 60 per persoon voor een heel jaar.

Meer kosten vergoed

De speciale aanvullende verzekering vergoedt meer kosten dan de standaard aanvullende verzekering. Zo kan men eenmaal per twee jaar 200 voor een bril ontvangen. Dit is 150 meer dan de standaard aanvullende verzekering. Ook de vergoeding voor de tandartskosten is hoger. De meest voorkomende behandelingen vergoedt Menzis voor 100% in plaats van 75%.

Met een huis-aan-huis folder informeert de gemeente Hengelo de inwoners over deze regeling. Elke inwoner die aan de voorwaarden voldoet, kan zich bij Menzis aanmelden met het meegestuurde aanmeldingsformulier.

Meer informatie?

Als u meer informatie wilt over deze collectieve Garant Verzekering, kunt u op werkdagen van 13.30 uur tot 16.00 uur bellen met de gemeente Hengelo. Het speciale telefoonnummer voor vragen over deze regeling is: (074) 245 96 24.