Politie Midden- en West Brabant

Persberiichten district Bergen op Zoom woensdag 15 november

BERGEN OP ZOOM, 15 november 2006

Politie houdt zeven verdachten aan in XTC zaak

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in een onderzoek naar een overdracht van harddrugs de afgelopen weken een 7-tal verdachten aangehouden.

In de nacht van 6 op 7 september jl. vond er op de Wouwseweg een overdracht plaats van 50.000 XTC-pillen. Problemen bij de overdracht leidde die nacht tot een melding bij de politie die direct een onderzoek instelde. Diezelfde nacht resulteerde dit in de aanhouding van de melder en een huiszoeking in Bergen op Zoom. Gedurende het onderzoek dat volgde kon de politie ook andere betrokken aanhouden waaronder de leverancier en de nieuwe eigenaar van de harddrugs. In totaal zijn zeven verdachten aangehouden in de leeftijd van 19 tot 23 jaar allen woonachtig in Bergen op Zoom en omgeving. De politie trof bij vijf huiszoekingen twee hennepkwekerijen aan, een (nep)vuurwapen en de partij met XTC-pillen. 2 verdachten zitten op dit moment nog vast.

Politie houdt 17 verdachten aan in onderzoeken naar berovingen

ROOSENDAAL: De politie heeft tijdens een aantal onderzoeken met betrekking tot berovingen in de gemeente Roosendaal de afgelopen drie weken 17 verdachten aangehouden. De verdachte variëren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar en zijn allen afkomstig uit Roosendaal en omgeving.

19 oktober vond er in Tolbergcentrum een gewelddadige beroving plaats waarbij een slachtoffer onder bedreiging van een mes werd beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie waarna zij een drietal verdachten kon aanhouden.

4 november vond op de Bandeliersberg een tweetal berovingen plaats. Een groep jongeren dwong daar de slachtoffers tot stoppen waarna zij onder bedreiging met stokken zijn gedwongen hun geld af te geven. 7 verdachten konden hiervoor worden aangehouden.

Afgelopen vrijdagavond, 10 november, vond op de Dijkrand een beroving plaats waarbij een jongen is mishandeld. Dit 16-jarige slachtoffer moest vervolgens zijn geld en mobiele telefoon afstaan. Diezelfde avond kon de politie een viertal verdachten aanhouden. Later volgde hiervoor nog een drietal verdachten.

Op 11 november vond een poging tot overval plaats waarbij een 21-jarig slachtoffer werd mishandeld maar kon vluchten. Het slachtoffer meldde zich bij de politie die direct een onderzoek instelde in de omgeving. Met het opgegeven signalement kon de politie een drietal verdachten aanhouden.

De 17 verdachten die de afgelopen weken zijn aangehouden worden verdacht van berovingen die zij in wisselende samenstellingen hebben gepleegd. De politie onderzoekt of zij ook in verband kunnen worden gebracht met andere berovingen die de afgelopen periode in de omgeving van Roosendaal hebben plaatsgevonden. Zij zijn allen in bewaring gesteld.

Politie houdt 73-jarige verdachte van kinderlokkerij aan

BERGEN OP ZOOM: Een 73-jarige inwoner van Bergen op zoom is woensdag door de politie aangehouden voor poging tot ontuchtige handelingen met minderjarigen.

De afgelopen maanden kreeg de politie meerdere telefoontjes binnen van scholen en verontruste ouders over de aanwezigheid van een kinderlokker in de omgeving van de Bergse plaat. De man vroeg kinderen om met hem mee te gaan. Het bleef echter bij pogingen. In één geval vroeg de man een 15-jarig meisje om met hem mee te gaan en bood haar eveneens een geldbedrag aan. Dit bleef ook bij een poging. De ouders van het slachtoffer hebben aangifte gedaan bij de politie. Naar aanleiding van het signalement dat door oplettende ouders kon worden doorgegeven kon woensdag een 73-jarige inwoner van Bergen op Zoom worden aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man in gezicht getrapt

BERGEN OP ZOOM: Een 44-jarige man uit Bergen op Zoom liep op dinsdagavond over winkelcentrum de Gagel aan de Holleweg met zijn vriendin en dochter, toen er met vuurwerk naar hen werd gegooid. De man ging naar de jongens toe die het vuurwerk gooiden en sprak hen hierop aan. Er ontstond een woordenwisseling en één van de jongens gaf de man een trap in het gezicht. Hij hield hieraan verwondingen in het gezicht over en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Mannen aangehouden zonder rijbewijs

HOOGERHEIDE: De politie zag op dinsdagavond omstreeks 23.00 uur een auto rijden in de Raadhuisstraat. De bestuurder ging ervandoor. De politie volgde hem en zag de auto op de Pasteurstraat staan met gedoofde lichten. Bij het aanspreken van de bestuurder zag met een flesje met vermoedelijk harddrugs in de auto liggen. Ook was de 27-jarige man uit Hoogerheide niet in bezit van een geldig rijbewijs. De drugs zijn in beslag genomen en zullen worden onderzocht. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

OUDENBOSCH: De politie hield op woensdagochtend een 47-jarige man uit Oudenbosch aan. De politie hield de man uit Oudenbosch, die als bestuurder in een auto zat, staande aan de Molenstraat. Hij bleek niet in bezit van een geldig rijbewijs en is hierop aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bedrijfsinbraak

STEENBERGEN: Op dinsdag is er tussen middernacht en 08.30 uur ingebroken in een eetgelegenheid aan de Kapelaan Kockstraat. De daders braken de buitendeur open met behulp van de Bulgaarse methode en namen een geldbedrag weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden en stelt een sporenonderzoek in.

Man mishandeld door medeweggebruiker

KRUISLAND: Op dinsdagavond reed een 26-jarige man uit Oud Gastel over de Kruislandseweg richting Kruisland, toen hij door een van links naderende auto werd afgesneden. De auto kwam vanaf een Industrieterrein en ging voor hem rijden. De 26-jarige man gaf hem lichtseinen om hem te attenderen op zijn aanwezigheid op de weg. De bestuurder van de andere auto vertoonde gevaarlijk verkeersgedrag. De man uit Oud Gastel stopte op de Markt en werd hier door de bestuurder van de andere auto vastgepakt, geslagen en bedreigd. Hij hield hieraan pijn in nek en schouders over. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Inbraak in horecagelegenheid

ROOSENDAAL: Tussen dinsdagavond en woensdagochtend is er ingebroken in een horecagelegenheid aan het Kadeplein. De daders braken een bovenlicht open en doorzochten de ruimte. Ook werden er vernielingen aangericht. Er is een geldbedrag weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden voor mishandeling tijdens verkeersruzie

OUD GASTEL: De politie hield op dinsdagavond een 26-jarige man uit Sint Willebord aan voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht op 3 maart een 21-jarige man uit Oud Gastel te hebben geslagen op de Provinciale Weg S8. De twee kregen een conflict aan de hand van een verkeersmanoeuvre. De verdachte zou de aangever vervolgens gevolgd zijn en hem na een woordenwisseling in het gezicht hebben geslagen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg / Nicolette Bovenhorst