Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt 17 verdachten aan voor berovingen

ROOSENDAAL, 15 november 2006

Politie houdt 17 verdachten aan in onderzoeken naar berovingen

ROOSENDAAL: De politie heeft tijdens een aantal onderzoeken met betrekking tot berovingen in de gemeente Roosendaal de afgelopen drie weken 17 verdachten aangehouden. De verdachte variëren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar en zijn allen afkomstig uit Roosendaal en omgeving.

19 oktober vond er in Tolbergcentrum een gewelddadige beroving plaats waarbij een slachtoffer onder bedreiging van een mes werd beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie waarna zij een drietal verdachten kon aanhouden.

4 november vond op de Bandeliersberg een tweetal berovingen plaats. Een groep jongeren dwong daar de slachtoffers tot stoppen waarna zij onder bedreiging met stokken zijn gedwongen hun geld af te geven. 7 verdachten konden hiervoor worden aangehouden.

Afgelopen vrijdagavond, 10 november, vond op de Dijkrand een beroving plaats waarbij een jongen is mishandeld. Dit 16-jarige slachtoffer moest vervolgens zijn geld en mobiele telefoon afstaan. Diezelfde avond kon de politie een viertal verdachten aanhouden. Later volgde hiervoor nog een drietal verdachten.

Op 11 november vond een poging tot overval plaats waarbij een 21-jarig slachtoffer werd mishandeld maar kon vluchten. Het slachtoffer meldde zich bij de politie die direct een onderzoek instelde in de omgeving. Met het opgegeven signalement kon de politie een drietal verdachten aanhouden.

De 17 verdachten die de afgelopen weken zijn aangehouden worden verdacht van berovingen die zij in wisselende samenstellingen hebben gepleegd. De politie onderzoekt of zij ook in verband kunnen worden gebracht met andere berovingen die de afgelopen periode in de omgeving van Roosendaal hebben plaatsgevonden. Zij zijn allen in bewaring gesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst