Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie houdt preventieve inbraakcontroles

t Harde, 15-11-2006 o De politie heeft vanaf begin november op meerdere locaties in t Harde preventieve inbraakcontroles gehouden. Wijkagent Henk van der Weerd hoopt dat autobezitters hierdoor alerter worden, hun autos goed afsluiten en vooral geen waardevolle spullen in de auto achterlaten.

Aanleiding voor deze controles was het feit dat in voorgaande jaren in de maand november een verhoging van het aantal auto-inbraken was te zien. Daarom is het politieteam Elburg Oldebroek begin november begonnen met extra preventieve controles. Inmiddels zijn er overdag en 's nachts controles gehouden rond het NS station, de carpoolplaats aan de Eperweg en in meerdere woonwijken en straten. Uit de controles blijkt dat ongeveer 65 procent van de auto's goed is afgesloten en er geen waardevolle spullen zichtbaar zijn, aldus wijkagent Henk van der Weerd.

In de overige gevallen werden eigenaren middels een flyer geattendeerd op niet afgesloten auto's en/of de aanwezigheid van in het zicht liggende waardevolle goederen. Vooral radiofrontjes blijven veelal zichtbaar aanwezig . De controles hebben ook een neveneffect. Eén keer werd bij een controle een gestolen auto aangetroffen waarin inbrekerswerktuigen lagen. De controles gaan deze maand nog door.