Provincie Drenthe

Provincie Drenthe stimuleert innovatie: Tender innovatief ondernemerschap Drenthe
15 Nov 2006 Innovatief ondernemen is van groot belang voor de samenleving en noodzakelijk om de concurrentiepositie in Drenthe te versterken. Ter stimulering stelt de provincie Drenthe een bedrag van 600.000 euro beschikbaar voor innovatieve plannen. De tender `Innovatief ondernemerschap Drenthe' richt zich op starters, bestaande MKB-bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen.

De tender is een subsidieregeling waaruit -startende- ondernemers en onderwijsinstellingen subsidie voor een projectplan kunnen aanvragen. Een project kan maximaal 50% subsidie krijgen tot een bedrag van 50.000 euro. Initiatiefnemers kunnen tot 1 maart 2007 een idee indienen en 15 april 2007 sluit de inschrijftermijn voor de subsidieaanvragen.

De projecten moeten voldoen aan verschillende eisen. Uit de aanvraag moet bijvoorbeeld blijken dat het project een stimulans is voor innovatief ondernemerschap. Bovendien moet het nieuwe werkgelegenheid bieden en vernieuwend zijn voor Drenthe. Het gaat om ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf tot 20 arbeidsplaatsen. De uitvoeringsperiode mag maximaal een jaar in beslag nemen.

De Kamer van Koophandel is de promotor van deze tender en richt zich op het aanjagen, inspireren, promoten en actief losweken van projecten.

Kick-off
Op 13 december 2007 om 10.00 uur wordt in Kenniscentrum Cicero in Assen de tender officieel afgetrapt door een kick-off. Tijdens deze bijeenkomst is Herbert Dijkstra de dagvoorzitter en zullen diverse innovatieve ondernemers een presentatie verzorgen. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via de dit formulier.