KLM

KLM start webveiling van unieke serie schaalmodellen

www.pioneersinaviation.nl

AMSTELVEEN, 15 november, 2006. - KLM is op de
website www.pioneersinaviation.nl een bijzondere veiling gestart. Op deze veiling kunnen bezoekers een bod doen op een gelimiteerd aantal schaalmodellen van de fameuze Dakota DC3. Deze modellen met een spanwijdte van ca. één meter zijn voorzien van draaiende motoren en brandende navigatieverlichting op batterijen.
De opbrengst van de veiling komt ten goede aan AirCares, het charitatieve programma van de luchtvaartmaatschappij. AirCares zet zich in voor minder bedeelde kinderen in de wereld en alle fondsen gaan voor 100% naar het goede doel. Kijk voor meer informatie op http://www.aircares.nl.

De veiling van het eerste toestel is vandaag gestart en eindigt op 2 december 2006.
De minimale inzet is 850 Euro en deelname aan de veiling beperkt zich tot Nederland, Frankrijk en België vanwege de complexe distributie. Eenieder die een bod uitbrengt, ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.
Mocht dit bod worden overtroffen dan wordt de eerdere bieder hiervan per e-mail in kennis gesteld. Dit stelt diegene in de gelegenheid om alsnog een hoger bod uit te brengen.
Mocht hij of zij van verder deelname aan de veiling afzien, dan blijft het laatste bod van kracht en verschijnt dit op de website.

De schaalmodellen zijn speciaal voor KLM vervaardigd ter gelegenheid van de viering van de introductie van de eerste KLM DC3 deze maand precies 70 jaar geleden. Daarmee was de KLM de eerste niet-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ter wereld die dit fameuze vliegtuig in gebruik stelde. Met meer dan 13000 verkochte exemplaren is de Dakota DC3 het meest succesvolle verkeersvliegtuig uit de
wereldluchtvaartgeschiedenis.