Gemeente Heerenveen

Inspraak Besluit maatschappelijke ondersteuning en Verstrekkingenboek WMO Heerenveen

Op grond van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning dient de gemeente onder meer voorzieningen te gaan verstrekken aan individuele burgers met een beperking, een chronisch psychisch probleem of met een psychosociaal probleem, ten behoeve van het behouden en bevorderen van hun zelfstandig functioneren of hun deelname aan het maatschappelijke verkeer.

De manier waarop de gemeente de individuele voorzieningen gaat leveren wordt op hoofdlijnen geregeld in de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning. Deze Verordening is inmiddels op 30 oktober 2006 door de gemeenteraad vastgesteld.

Het Besluit
In het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Heerenveen zijn alle bedragen die op basis van de Verordening moeten worden vastgesteld bij elkaar gebracht. Zo wordt bijvoorbeeld in het Besluit aangegeven hoe het persoonsgebonden budget (PGB) voor de verschillende voorzieningen wordt vastgesteld. Ook wordt in het besluit aangegeven hoe de omvang van de eigen bijdragen wordt bepaald.

Het Verstrekkingenboek
In het Verstrekkingenboek WMO Heerenveen staat gedetailleerd beschreven onder welke voorwaarden individuele burgers in aanmerking komen voor voorzieningen op grond van de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning. Het Verstrekkingenboek is dus een nadere uitwerking van de hoofdregels die in de Verordening zijn opgenomen.

Ter inzage
Het Besluit maatschappelijke ondersteuning en het Verstrekkingenboek WMO Heerenveen liggen met ingang van 15 november 2006 tot en met 13 december 2006 ter inzage op de volgende locaties:
+ Gemeentehuis, Crackstraat 2 in Heerenveen + Bibliotheek Heerenveen, burgemeester Kuperusplein 48, Heerenveen
+ Klik op onderstaande link om het bestand te downloaden. 1. Besluit maatschappelijke ondersteuning 2. De toelichting op het Besluit
3. Het Verstrekkingenboek WMO Heerenveen

Inspraakmogelijkheden
Voordat het college van burgemeester en wethouders het Besluit en het Verstrekkingenboek WMO vaststelt, hebben inwoners van de gemeente en belanghebbenden de mogelijkheid hun zienswijze op het beleidsvoornemen kenbaar te maken. Dit kan tijdens de inspraakprocedure. De inspraakprocedure loopt van 15 november 2006 tot en met 13 december 2006. U kunt reageren op de volgende manieren:
+ Schriftelijk of per email, gedurende de ter inzage termijn bij: burgemeester en wethouders van Heerenveen. Postbus 15000, 8440 GA Heerenveen of per email bij a.degrave@heerenveen.nl

Deze reactie moet uiterlijk op 13 december 2006 zijn ontvangen. In een eindverslag wordt door het college van burgemeester en wethouders met redenen omkleed aangegeven op welke punten al dan niet tot aanpassing van het beleidsvoornemen wordt overgegaan. Dit eindverslag wordt toegezonden aan iedereen die een inspraakreactie heeft ingediend.