Test zelf de Blackberry op Canada Wireless Day

Ambassade van canada

Op woensdag 15 november 2006 vindt in het Radisson SAS Hotel Amsterdam Airport de Canada Wireless Day plaats. Deze bijeenkomst is bedoeld voor Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen die actief zijn in de mobiele communicatietechnologie.

Het doel van Canada Wireless Day is Nederlandse bedrijven en instellingen te interesseren voor de mogelijkheden voor import, export, samenwerking in onderzoek en bedrijfsvestiging in de sector mobiele communicatietechnologie en voor de rol van Canada als toegangspoort naar de Noord-Amerikaanse markt. Er zijn daarvoor op deze dag diverse Canadese branche-organisaties en technologieleveranciers aanwezig, waaronder Research In Motion (RIM), Nortel Networks en Redknee.

Ochtendprogramma
In de ochtendsessie worden trends en onderzoek in mobiele communicatietechnologie in Canada en de kansen die deze sector biedt voor handel, partnering en investeringen nader gepresenteerd. Deelnemers kunnen kennis maken met de Canadian Wireless Technology Association, de Canadian Technology Triangle Inc., het Ottawa Centre for Research and Innovation en het Communications Research Centre Canada, alsook met diverse Canadese bedrijven.

Lunch keynote door Jim Balsillie CEO RIM (Blackberry producent) Tijdens de jaarlunch van de Nederlands-Canadese Kamer van Koophandel spreekt Jim Balsillie, voorzitter en co-CEO van het Canadese bedrijf Research In Motion (RIM), over het verleden, heden en de toekomst van mobiele communicatie. Zijn bedrijf produceert de ook in Nederland veel gebruikte BlackBerry, het mobiele apparaat voor telefonie, e-mail, internetten, agenda- en contactbeheer. Tijdens de lunch reikt de Kamer de Business of the Year Award uit. Deze jaarlijkse prijs gaat naar een Nederlands of Canadees bedrijf dat in het afgelopen jaar uitzonderlijk goede resultaten heeft behaald in Canada en/of in Nederland.

Middag workshop
Na de lunch vindt de workshop: Softwareapplicaties voor de BlackBerry plaats. Dit is een ronde tafeldiscussie met Jim Balsillie van RIM voor een selecte groep Nederlandse software-ontwikkelaars over mogelijkheden om samen met RIM applicaties te ontwerpen voor de BlackBerry.

Organisatie
De Canada Wireless Day wordt georganiseerd door de Ambassade van Canada i.s.m. de Nederlands-Canadese Kamer van Koophandel en het Nederlands Ministerie van Economische Zaken. Tijdens de Canada Wireless Day kunnen bezoekers de nieuwste BlackBerry-modellen uitproberen.

Info en inschrijving
Meer informatie, volledig programma en inschrijving op www.canadawirelessday.nl en via info@canadawirelessday.nl. Kosten voor deelname aan de hele dag zijn 70 Euro. Dit omvat het seminar, de lunch en, indien van toepassing, de workshop. Info en registratie: www.canadawirelessday.nl

Noot voor de media

Vertegenwoordigers van de pers en media kunnen kosteloos aan het ochtendseminar en de lunch (met de keynotespeech van Jim Balsillie) deelnemen. Bij belangstelling graag contact opnemen met Melanie ter Meulen, Persafdeling Canadese Ambassade, tel:
070-311.1622, email: melanie.termeulen@international.gc.ca

Wilt u de officiële reactie van RIM ontvangen omtrent de veiligheid van het gebruik van de Blackberry voor vertrouwelijk emailverkeer (als reactie op het artikel op de voorpagina van de AD van 7 November 2006, onder de titel: E-mail ministers te kraken), stuur uw bericht naar: info@canada.nl