LLiNK

Onderwerpen Desmet Live woensdag 15 november

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 15 november 2006
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentatoren Dieuwertje Blok en Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Mug Inn - Acteurs Joan Nederhof en Frank Houtappels van het artistieke gezelschap 'mugmetdegoudentand' vertellen over hun voorstelling 'Mug Inn'. Deze eigentijdse comedy gaat over het wel en wee van vier stamgasten van een buurtcafé: een alleenstaande moeder, een homoseksuele corpsbal, een Turkse horecaondernemer en een eigenzinnige flapuit. Ongevraagd geven zij hun mening over de toestand in de wereld. In café 'Mug Inn' staan de beste stuurlui aan de bar.

Kruistocht in spijkerbroek - Van dit beroemde boek is vanaf deze week de verfilming in de bioscopen te zien. Regisseur Ben Sombogaart is te gast in Desmet Live. Het verhaal gaat over de vijftienjarige Dolf die per ongeluk door een tijdmachine in de Middeleeuwen belandt. Hij wordt door de mooie en stoere Jenne meegomen op een kinderkruistocht.

Vaste onderdelen

Kees Moeliker - Onze vaste huisbioloog komt vertellen over 'De Grote Huismus Tentoonstelling', die van 14 november 2006 t/m 13 mei 2007 te zien is in het Natuurhistorisch Museum te Rotterdam. Kees neemt Peter Muller en Kees Heij mee die alles kunnen vertellen over deze diersoort die met uitsterven bedreigd wordt.

Buitenlandse correspondenten - Vandaag praten de Duitse Annette Birschel en de Poolse Malgorzata Bos-Karczweska met de Nederlander Henk Boom over zijn boek 'De Grens'. Hoe zit het met de grenzen van Europa? Zijn die er nog wel, willen we ze juist weer terug? Wat vinden de buitenlandse correspondenten eigenlijk van de EU, en hoe vinden ze dat wij Nederlanders naar de EU kijken?

Live-muziek - Vandaag luisteren we naar de heerlijke electro-akoestische indiepop van 'anderson'. De muziek van Jeroen van der Werken en Bas Nienes wordt nogal eens vergeleken met 'Kings of Convenience' en 'The Postal Service'. De heren touren de hele wereld over; Amerika, Zweden, Denemarken, Duitsland en Finland hebben al van hun mooie liedjes mogen genieten. Onlangs is hun album 'we radio anderson' uitgebracht in Japan.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT