Gemeente Heerlen

Ontmoeting bedrijven en onderwijs
Conferentie samenwerkingsverband Euregio

Het samenwerkingsverband van Maastricht, Aken, Hasselt, Heerlen en Luik (MAHHL) organiseert op vrijdag 17 november a.s. een conferentie met als doel de contacten te stimuleren tussen onderwijsinstellingen en bedrijven uit de 5 stedelijke regio's verspreid over de drie landen en drie taalgebieden. Dit zogenaamde colloquium vindt plaats op vrijdag 17 november van 13.00 - 17.30 uur op de bovenste verdieping van het Glaspaleis te Heerlen.

Het doel van deze dag is tweeledig. Voor bedrijven is de bijeenkomst gericht op de mogelijkheden tot het vinden van passend geschoold personeel en stagiairs bij opleidingsinstellingen van over de grens. Voor onderwijsinstellingen is het gericht op het leggen van contacten met en het vinden van stageplaatsen bij bedrijven en instellingen over de grens. Daarnaast staat het uitwisselen van ervaringen en het wegnemen van mogelijke barrières voorop. Het colloquium is gericht op alle opleidingsniveaus van ambachtslieden tot universitair geschoolden.

Na de opening door de heer A. Gresel, burgemeester van Heerlen zal de heer E. Baldewijns, adjunct secretaris van de Benelux en voormalig Minister van Onderwijs voor Vlaanderen de eerste spreker zijn.

NOOT VOOR DE PERS:
Uiteraard bent u als vertegenwoordigers van de pers van harte uitgenodigd deze conferentie bij te wonen. U bent welkom vanaf 13.00 uur in het Glaspaleis.

HEERLEN, 15 november 2006
Concernstaf Communicatie
R. Pisters
(045) 560 04 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --