Gemeente Capelle a/d IJssel

Persbericht

datum:
15 november 2006
nummer:
95

|                                                                              |
Prins Alexander en Capelle aan den IJssel pleiten voor kunstijsbaan op Capelsebrug

Op dinsdag 14 november 2006 spraken de dagelijkse besturen van de deelgemeente Prins Alexander en de gemeente Capelle aan den IJssel over de plannen om in de Rotterdamse regio te komen tot de aanleg van een 400-meter kunstijsbaan. Geconstateerd is dat Rotterdam volgende week een besluit gaat nemen over de locatie. Rotterdam gaat kiezen tussen Varkenoord op Rotterdam-Zuid en Capelsebrug. De deelgemeente Prins Alexander en de gemeente Capelle aan den IJssel sturen het college van Rotterdam deze week een gezamenlijke brief waarin gepleit wordt voor Capelsebrug.

Waarom Capelsebrug?
Er ligt een rapport waarin wordt aangetoond dat de realisatie van een 400-meter kunstijsbaan op Capelsebrug een uitstekende mogelijkheid is. Dit rapport is gezamenlijk opgesteld door de gemeenten Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De argumenten voor Capelsebrug nog eens op een rijtje:
- het terrein voor de realisatie van de 400-meter kunstijsbaan is beschikbaar;
- Capelsebrug is uitstekend bereikbaar via openbaar vervoer en via de weg;
- Capelsebrug is uitstekend gelegen ten opzichte van het achterland wat nodig is voor een gezonde exploitatie van de 400-meter kunstijsbaan

- de benodigde parkeerfaciliteiten zijn al beschikbaar en er liggen plannen om die parkeercapaciteit op termijn te verdubbelen.

- realisatie van een 400-meter kunstijsbaan betekent een eerste stap voor een verdere invulling van het gebied Capelsebrug met uitstraling naar de in- en omliggende (deel-)gemeenten.

Reserveren gelden
Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft de realisatie van de 400-kunstijsbaan opgenomen in het collegewerkprogramma 2006-2010 en de gemeenteraad voorgesteld de daarvoor benodigde gelden ad E 5 miljoen te reserveren.
---