Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (15/11/06)

OOSTERHOUT NB, 15 november 2006

Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar brand en hennepkwekerij

RAAMSDONKSVEER / OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdag 14 november rond 23.35 uur een 23-jarige man uit Oosterhout aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.
Dit gebeurde in het onderzoek naar een brand in een loods aan de Ruisvoorn in Raamsdonksveer, waarin een hennepkwekerij gevestigd was.

Politie en brandweer rukten dinsdagmiddag 14 november rond 14.10 uur uit naar een brand in dit bedrijfspand. Nadat het sein brand meester was gegeven, bleek bij het betreden van het pand dat er in het gebouw een hennepkwekerij was gevestigd.
Dinsdagmiddag hield de politie ook al een verdachte aan. Het betreft een 43-jarige man uit Kaatsheuvel, die huurder was van het pand. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. De politie zet het onderzoek voort.

Auto weg na woninginbraak

KAATSHEUVEL: Woensdag 15 november is tussen 00.00 uur en 07.00 uur ingebroken in een woning in de Hilsestraat.
Een raam aan de voorzijde van de woning bleek te zijn opengebroken. De inbreker of inbrekers maakten daarbij niet alleen autosleutels buit, maar namen tevens de auto die voor het huis geparkeerd stond, mee. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken 43-TG-XG. De politie is een onderzoek gestart naar de woninginbraak en verricht onder andere een buurtonderzoek en een sporenonderzoek. Bovendien is de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie neemt aangiftes op van diefstal uit kleedkamer

EETHEN: De politie heeft tot nu toe drie aangiftes opgenomen van mensen die bestolen zijn terwijl ze aan het sporten waren. De drie mannen waren dinsdag 14 november tussen 19.30 uur en 21.15 uur aan het sporten op een sportcomplex aan de Nieuwe Steeg. Tijdens de training is iemand de kleedkamers binnengelopen en heeft onder andere een portemonnee en een mobiele telefoon weggenomen uit de kleding van de sporters. Eén slachtoffer raakte bovendien zijn auto kwijt. De dief nam de sleutels weg uit een kledingstuk dat in de kleedkamer hing en ging er vervolgens vandoor met de auto. Het betreft een groene Opel Vectra, voorzien van het kenteken NL-PS-16.
De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Bedrijfsinbraken

OOSTERHOUT: Dinsdag 14 november rond 21.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Meerpaal. De politie was vrij kort, nadat het inbraakalarm was afgegaan, ter plaatse met onder andere een speurhond, maar de dader of daders waren al gevlogen.
Er bleek een ruit vernield te zijn om het bedrijf binnen te kunnen komen. De buit bestond uit een computer. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en heeft onder andere een sporenonderzoek verricht.

DUSSEN: Tussen dinsdag 14 november 21.30 uur en woensdag 15 november 08.15 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Binnen. De inbreker of inbrekers bleken een gat te hebben gemaakt in een muur van het kantoorgedeelte. Ze maakten vervolgens een digitale camera buit.

GILZE: Dinsdag 14 november zijn tussen 18.00 uur en 18.45 uur uit een kantoorpand in de Raadhuisstraat diverse zogenaamde notebooks gestolen. Een insluiper nam de computers mee uit een kantoor, dat hij via een niet-afgesloten deur was binnengedrongen. Op dat moment zaten personeelsleden elders in het pand te vergaderen.

Man gewond na aanrijding

TERHEIJDEN: Woensdag 15 november vond rond 07.40 uur op de A59 ter hoogte van Terheijden (rijrichting Oosterhout) een aanrijding plaats, waarbij twee automobilisten betrokken waren.
Een 44-jarige vrouw uit Minderhout reed door nog onbekende oorzaak achterop de auto van een 20-jarige man uit Roosendaal. De man klaagde over pijn aan zijn nek en is voor controle per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Breda.

Auteur: Leonie van Ooijen