Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 15-11-2006

Mannen onder verdachte omstandigheden aangetroffen

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag zijn op Hintham in Rosmalen een 19-jarige Italiaan en een 26-jarige Tsjech aangehouden omdat zij zich onder verdachte omstandigheden bij een bouwcontainer op de oprit van een woning ophielden. De twee hadden inbrekerswerktuigen bij zich en hadden geen goede verklaring voor hun aanwezigheid. De 26-jarige man bleek nog een boete van Euro 70,= open te hebben staan. Beiden zijn voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor diefstal LCD TV

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag heeft de politie een 38-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor diefstal van een LCD TV. De man wordt ervan verdacht op vrijdag 10 november 2006 vanuit een winkel aan de Orthenseweg in zijn woonplaats een LCD TV te hebben ontvreemd. De diefstal werd ontdekt na bestudering van de camerabeelden van de winkel. De verdachte is ingesloten en inmiddels inverzekeringgesteld.

Harddrugs en traangas aangetroffen

s-Hertogenbosch Dinsdagavond heeft de politie bij een doorzoeking in een woning aan de Hertog Godfriedstraat in s-Hertogenbosch harddrugs en traangas aangetroffen. Een 33-jarige bewoner is aangehouden. Op basis van rechercheonderzoek deed de politie gisterenavond onder leiding van de rechtercommissaris een huiszoeking in de woning. In het pand werden o.a. een zakje met bijna 4 ons amfetamine en een busje traangas aangetroffen. De goederen zijn inbeslaggenomen en de verdachte is inverzekeringgesteld.

Verdachten in gestolen auto aangehouden

Rosmalen Dinsdagavond heeft de politie op de Burgemeester Burgerslaan in Rosmalen vier mannen van 60 jaar (uit Schijndel) en 33, 36 en 43-jaar (van Noord-Afrikaanse afkomst) aangehouden in een gestolen auto. Bij controle bleek dat de auto in België was ontvreemd. Verder wordt er een onderzoek ingesteld naar de verblijfsstatus van het viertal. De 60-jarige man bleek nog een gevangenisstraf van 62 dagen open te hebben staan.

Verdachte van fietsendiefstal aangehouden

Boxmeer De politie heeft dinsdagavond aan de Elderom een 16-jarige jongen uit Stevensbeek aangehouden die verdacht wordt van heling of diefstal van een fiets. Even daarvoor hadden mensen gezien dat de verdachte op de gestolen fiets rondreed. Zij meldden dit bij de politie. De 13-jarige eigenaresse van de fiets heeft aangifte gedaan van diefstal.

Vervalst paspoort

Bernheze- De politie heeft dinsdagavond twee personen aangehouden voor valsheid in geschriften. De twee maakten gebruik van een vervalst paspoort om aan werk te komen. De verdachten, een 23-jarige man Poolse man uit Heeswijk Dinther en een 25-jarige Poolse man zijn aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Gewonden bij ongeval met drie autos

Boekel Op de kruising Erpseweg en Zandhoek heeft dinsdagmiddag een ongeval plaatsgevonden waarbij twee personen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Een 30-jarige man en een 35-jarige man, beiden uit Boekel, reden gezamenlijk in een auto op de Erpseweg, in de richting Boekel. Zij kregen geen voorrang van 46-jarige man uit Schijndel, die op de Zandhoek reed, in de richting van Erpseweg. Zij konden de man ontwijken door heel hard te remmen. Een 35-jarige vrouw die achter hen reed op de Erpseweg kon haar voertuig niet snel genoeg tot stilstand brengen en reed achter op de auto van de twee mannen. Een 42-jarige militair die aanwezig was op de plaats van het ongeval hielp mee met het regelen van het verkeer.

De 30-jarige en 35-jarige man zijn naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw die zwanger is, en een 1-jarig kind zijn naar de huisarts geweest. Het letsel bleek mee te vallen en bij de zwangere vrouw was alles in orde.

Aangehouden na vernielingen

Uden De politie heeft dinsdagmiddag aan de Burenstraat een 16-jarige jongen uit Uden aangehouden die ervan verdacht wordt een verkeersbord te hebben vernield. Hij had een verkeersbord met het opschrift voetgangerspad vernield. Getuigen belden de politie, waarop de jongen door de politie werd aangetroffen terwijl hij een trapleuning uit de grond wilde trekken. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld.

Uitgeweken voor herten

Heeswijk Dinther Op de Kaathovensedijk is dinsdagavond een 43-jarige automobilist uit Den Bosch tegen een boom is gereden. Hij was voor twee herten uitgeweken. De man is naar het ziekenhuis gebracht met nekletsel.

Met drank op achter het stuur

Berghem In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Osseweg een 23-jarige man uit Oss aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Hij heeft een rijverbod en een procesverbaal gekregen. De man is in vrijheid gesteld.

Teveel gedronken

Drunen In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Torenstraat in Drunen een 63-jarige inwoner van die plaats betrapt op het rijden in een auto onder invloed van alcohol. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Zes verdachten naar Buro HALT i.v.m. vuurwerk

Vught De politie heeft dinsdagmiddag zes jongeren in de leeftijd van 12 en 13 jaar uit Cromvoirt gehoord over het afsteken van vuurwerk en de verkoop van vuurwerk. Agenten troffen tijdens het wijkgericht werken twee 12-jarige jongens uit Cromvoirt aan op de Wolfskamerweg in Vught, die vuurwerk aan het afsteken waren. De twee waren in het bezit van 39 strijkers (illegaal vuurwerk). Uit onderzoek bleek dat het tweetal het vuurwerk op school had gekocht van een 12-jarige jongen uit Vught en een 13-jarige plaatsgenoot. Deze twee jongens hadden een werkvoorraadje van totaal 130 strijkers, die zij met winst verkochten. Ook twee andere 13-jarige Vughtenaren bleken nog vuurwerk van de twee te hebben gekocht. Allen deden afstand van het illegale vuurwerk. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. Zij worden alle zes voorgedragen voor alternatieve bestraffing via Buro HALT.

Huisvredebreuk

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmorgen bij de opvang voor daklozen aan de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch een 35-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats aangehouden voor huisvredebreuk. De man had medio oktober wegens wangedrag een ontzegging gekregen voor het pand. Hij kwam vandaag weer binnen en misdroeg zich opnieuw. Hem is tevergeefs gevorderd het pand te verlaten. Hij is daarop aangehouden en voor verhoor ingesloten.