Ingezonden persbericht


persbericht

Initiatief ReclameArsenaal:

NATIONALE VERKIEZING POLITIEKE VERKIEZINGSAFFICHES 1918-2003

In de aanloop naar de landelijke verkiezingen organiseert het ReclameArsenaal van 14 t/m 21 november de 'Verkiezingsaffiches Verkiezing'. Iedereen in Nederland kan via www.reclamearsenaal.nl zijn of haar stem uitbrengen op het beste en slechtste verkiezingsaffiche vanaf de invoering van het Algemeen Kiesrecht in 1918. De historicus Wilbert Schreurs, onder andere auteur van 'Geschiedenis van de Reclame in Nederland', stelde in opdracht van het ReclameArsenaal een webexpositie samen en maakte een voorselectie van 50 affiches waaruit gekozen kan worden. De expositie is vanaf 14 november te zien op www.reclamearsenaal.nl. Een aantal prominente historici, journalisten en reclamemakers is bereid gevonden om hun persoonlijke voorkeur in de rubriek 'De keuze van...' te geven op de website van het ReclameArsennaal. De actie loopt tot 21 november, waarna de uitslag direct via het web en een persbericht bekend wordt gemaakt. De actie wordt ondersteund met een online-campagne en advertenties in dagbladen.

De VerkiezingsaffichesVerkiezingen kwam tot stand mede dankzij het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, de Gemeentelijke Archiefdienst Rotterdam en het Historisch Documentatie Centrum voor Protestantisme en de belangeloze medewerking van diverse communicatiebedrijven zoals Van Walbeek Etcetera, Porter Novelli, OMD, Kobalt, Redurban, Redbike en een groot aantal websites en dagbladen. Het ReclameArsenaal is dé bewaarplaats van het Erfgoed Nederlandse reclame; een onafhankelijke stichting met museale status. Bekend van onder andere de organisatie van de tentoonstelling 'Reclamehelden' in de Beurs van Berlage rondom de eeuwwisseling, de publicatie van het boekwerk 'Geschiedenis van de Reclame in Nederland' in 2001 (ISBN 9027469695). Met zekere regelmaat worden kleine tentoonstellingen in het land en via www.reclamearsenaal.nl. georganiseerd.

/ / / /

Voor nadere informatie:
Jan Knaap, Bestuurslid ReclameArsenaal, tel 020 5161026, jank@etcetera.nl Nick van Loendersloot, Secretaris Reclamearsenaal, tel. 06 53145224, vanloendersloot@planet.nl

Beschikbaar voor interviews:
Hedy d'Ancona, voorzitter ReclameArsenaal (via secretaris). Wilbert Schreurs, historicus en samensteller tentoonstelling (via secretaris).


---

Frank Peters

Porter Novelli
Amsterdamseweg 204, 1182 HL Amstelveen
+31 (0)20 543 76 00 (office)
+31 (0)20 543 76 76 (fax)
+31 (0)6 54 615 293 (mobile)
www.porternovelli.nl fpeters@porternovelli.nl