Ingezonden persbericht


Persbericht

Arda Gerkens (SP) in EPN-verkiezingsdebat:

Second Life benutten voor economie in ontwikkelingslanden

Het zou goed zijn wanneer NGO's voor de lokale ontwikkeling in ontwikkelingslanden ook kijken naar de mogelijkheden van Second Life. De lokale bevolking zou in staat moeten worden gesteld om producten te maken zoals virtuele huizen en kleding voor 'avatars', de inwoners van Second Life. Als de mensen daar deze handel opzetten, kunnen zij daar op korte termijn goede inkomsten mee verwerven, op westers niveau. Aan digitale vaardigheden ontbreekt het bij velen in de ontwikkelingslanden niet, wel aan computerapparatuur en goede internetverbindingen. NGO's moeten deze mogelijkheid benutten lokale economieën te stimuleren. Het daar verdiende geld kan verder worden geïnvesteerd in de digitale ontwikkeling van deze landen, zodat de digitale tweedeling in de wereld kan worden verkleind.

Dit zei Arda Gerkens, het Tweede-Kamerlid van de SP, tijdens het EPN-verkiezingsdebat vandaag in De Haagse Hogeschool. De ICT-denktank EPN organiseert over vraagstukken rond ICT en samenleving. De aanwezige wetenschappers dr. Paul 't Hoen (ICTRegie) en prof.dr. René Wagenaar (TU Delft) stelden als experiment voor dat op Second Life eilanden worden ingericht en gemanaged door een politieke partij, bijvoorbeeld de SP en de VVD. "Daar zullen zich vanzelf wetten en regels ontwikkelen. Zo ontstaat ongetwijfeld een rijke digitale proeftuin voor de politiek en samenleving", aldus 't Hoen.

Met een hartelijke groet,

Eldert Kuiken

Programmamanager EPN

070 4277622
06 24956142
eldert.kuiken@epn.net
www.epn.net

Zeestraat 80-82
2518 AD Den Haag

EPN is een onafhankelijke stichting met als doel een evenwichtige integratie te bevorderen van informatie- en communicatietechnologie in de samenleving. Voorzitter is Dr. A.H.G. Rinnooy Kan, vice-voorzitter mr. B.E.M. Wientjes. In EPN zijn het bedrijfsleven, de politiek, de overheid, de wetenschap en het maatschappelijk middenveld vertegenwoordigd. EPN verricht onderzoek, geeft publicaties uit en organiseert uiteenlopende bijeenkomsten, waaronder expertmeetings, nieuwsforums, seminars en congressen.