Gemeente Gouda


persbericht:

regeling langdurigheidstoeslag versoepeld

(15/11/2006)

Het Rijk heeft met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2006 ingestemd met de versoepeling van de verstrekking van een langdurigheidstoeslag door gemeenten aan mensen met een uitkering. De gemeente Gouda heeft naar aanleiding hiervan besloten de regeling aan te passen zodat meer mensen in aanmerking komen voor deze toeslag. De langdurigheidstoeslag is bedoeld voor mensen tussen de 23 en 65 jaar met weinig arbeidsperspectief die langer dan vijf jaar moeten rondkomen van een uitkering.

Omdat de gemeente nu meer ruimte heeft soepel om te gaan met de langdurigheidstoeslag, worden mensen met een uitkering niet meer belemmerd wanneer zij proberen om aan de slag te komen. Tot nu toe kwam het recht op toeslag in gevaar zodra mensen maar een dag hadden gewerkt.

langdurigheidstoeslag aanvragen
Om in aanmerking te komen voor een langdurigheidstoeslag in 2006 moet de aanvrager tussen de 23 en 65 jaar oud zijn en langer dan 60 maanden een inkomen op bijstandsniveau ontvangen. Het aanvraagformulier voor de langdurigheidstoeslag kan aangevraagd worden bij de gemeente via telefoonnummer 0182- 58 8647. Cliënten met een bijstandsuitkering kunnen het aanvraagformulier telefonisch opvragen bij de inkomensgroep waar zij zijn ingedeeld.