Gemeente Tilburg

Datum
7 november 2006

Inloopavond Herinrichting Trouwlaan Tilburg

Inloopavond woensdag 15 november tussen 19.30 en 21.30 uur

De gemeente vindt luchtkwaliteit en fietsen belangrijk. Daarom heeft de gemeenteraad in november 2005 het Fietsplan Tilburg 2005 - 2015 vastgesteld. In het fietsplan staan maatregelen die zorgen voor meer comfort en veiligheid voor fietsers. Dit moet leiden tot een intensiever fietsgebruik in onze stad. In het plan is vastgesteld dat de Trouwlaan onderdeel wordt van het zogenaamde Sternet, de Tilburgse 'snelwegen' voor fietsers.

De Trouwlaan is dé fietsverbinding tussen het centrum en scholengebied Stappegoor. Om de Trouwlaan aantrekkelijker en veiliger te maken voor fietsers wordt de straat helemaal opnieuw ingericht. Er komen twee fietspaden met daartussen een brede strook keien. De drempels verdwijnen en de Trouwlaan wordt voorrangsweg. Hierdoor wordt de straat minder aantrekkelijk voor het doorgaande autoverkeer en dus veiliger voor fietsers. Natuurlijk blijft de weg in twee richtingen open voor autoŽs en ook het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk.

Inloopavond
De gemeente nodigt u uit voor een inloopavond over de herinrichtingsplannen van de Trouwlaan. U bent tussen 19.30 en 21.30 welkom om de tekeningen te komen bekijken en te reageren op de plannen. Om 20.00 uur vindt een presentatie over het herinrichtingsplan plaats. De Trouwlaan staat als fietsroute niet meer ter discussie. De avond vindt plaats op:

Woensdag 15 november 2006 van 19.30 tot 21.30 uur in Buurthuis Soekmekaar, Generaal Kockstraat 2

Ter inzage
Het herinrichtingsplan Trouwlaan ligt vanaf woensdag 16 november tot en met vrijdag 1 december aanstaande ter inzage in het buurthuis Soekmekaar. U kunt tot 4 december 2006 schriftelijk reageren op dit plan. Uw reactie richt u aan: Gemeente Tilburg
T.a.v. Rob van Ekeren
Postbus 90157
5000 LL Tilburg
U ontvangt altijd een schriftelijk reactie van de gemeente.

Uitvoering
De uitvoering van de herinrichting start in het najaar van 2007. Vooraf ontvangt u hierover een bewonersbrief.

Meer informatie
Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Rob van Ekeren, projectleider herinrichting Trouwlaan. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 86 68.


---- --