Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer introduceert GigaMarkt voor ICT-toepassingen

Zoetermeerse ondernemers die direct willen profiteren van nieuwe ICT-toepassingen zijn van harte welkom bij de ICT Sociëteit Zoetermeer op woensdag 15 november. De bijeenkomst heeft als thema: Gigameer en de Zoetermeerse Internet Exchange (ZIX). Gigameer is het open netwerk dat Zoetermeerse bedrijven en instellingen hoogwaardige breedbandverbindingen levert. De ZIX is de marktplaats waar vraag en aanbod van ICT-diensten samenkomen. Voorbeelden van deze diensten zijn internet, digitale telefonie, extern netwerkbeheer, back-up en beveiliging. De ZIX zorgt voor concurrentie tussen dienstenaanbieders en daarmee voor lagere prijzen.

Na de opening van de bijeenkomst door wethouder Emmens gaat Jeroen van de Lagemaat, directeur van de Nederlands-Duitse Internet Exchange (NDIX) in op de voordelen van Gigameer en de ZIX aan de hand van ervaringen in andere steden. De aanbieders van Gigameer (KPN en Fastfiber) lichten vervolgens hun vernieuwde Gigameeraanbod toe aan het Zoetermeerse bedrijfsleven.

Het officiële gedeelte wordt afgesloten met de ondertekening van de eerste Gigameercontracten van KPN en Fastfiber met twee Zoetermeerse bedrijven. Vervolgens kunnen de aanwezigen de GigaMarkt bezoeken: dé markt waar aanbieders van ICT-diensten zich aan Zoetermeerse bedrijven presenteren.

De 12e aflevering van ICT.ZTM.Sociëteit wordt georganiseerd door de gemeente, stichting ICT Platform Zoetermeer, de RVOZ en stichting Floravontuur, op woensdag 15 november om 16.30 uur bij Dekker Zoetermeer. Aanmelden kan via ict-stad@zoetermeer.nl. Voor meer informatie kunt u kijken op www.gigameer.nl.