Wageningen Universiteit

Wageningen, 7. November 2006

Persmededeling

Grensoverschrijdend kwaliteitsmanagement - GIQS in de groente- en fruitsector

De verbetering van productkwaliteit en -veiligheid in groente- en fruitketens die landsgrenzen overschrijden was het doel van het onderzoekproject "GIQS in de groente- en fruitsector". In het project, dat van start ging in 2003, zijn Duitse en Nederlandse telers, telersorganisaties, handelsondernemingen, adviesbureaus en wetenschappelijke instituten van beide kanten van de grens betrokken geweest.

Drieënhalf jaar hebben wetenschappers van de Universiteit Bonn (D) en Wageningen Universiteit met hun partners vanuit onderzoek, bedrijfsleven, administratie en advies samengewerkt. Innovatieve tools voor het kwaliteitsmanagement in de groente- en fruitsector werden gezamenlijk ontwikkeld en door pilotondernemingen binnen de grensregio in de praktijk getoetst. Als projectverantwoordelijke had GIQS e.V. een brugfunctie tussen de verschillende deelnemers. Bij de afsluiting van het project introduceren zij de resultaten van het EU INTERREG IIIA-project van de euregio rijn-maas-noord aan het publiek.

Wij nodigen vertegenwoordigers van de media van harte uit om zichzelf van de resultaten van de projectwerkzaamheden op de hoogte te stellen bij het publiek afsluitsymposium

op woensdag, 15 november 2006, 13.30-17.00 uur
op tomatenteeltbedrijf F. P. Steegh
Paaldijk 12,
Wellerlooi, Nederland

Margot de Jong-Jennen, secretaris van de euregio rijn-maas-noord, Dr. Ludger Wilstacke, Ministerie van Milieu en Natuurbescherming, Landbouw en Consumentenbescherming van de deelstaat Nordrhein-Westfalen en de Burgemeester van Venlo, drs. Hubert M.F. Bruls, zullen het symposium openen. Sprekers en projectpartners staan voor persoonlijke gesprekken tot uw beschikking. Tussen 13:30 en 14:00 uur bestaat er de mogelijkheid om in de kas te fotograferen.

Contactpersonen voor de media:

Prof. Dr. Georg Noga
Institut für Nutzpflanzenwissenschaften und Ressourcenschutz (INRES) der Universität Bonn Lehr- und Forschungsbereich Gartenbauwissenschaft
Telefoon: +49 228/73-5135
E-Mail: NogaG@uni-bonn.de
Internet: www.gartenbauwissenschaft.uni-bonn.de

Dr. G. Schulze Althoff
Geschäftsführer
GIQS-Vorstandsbüro,
c/o Institut für Tierwissenschaften (ITW) der Universität Bonn Abt. Präventives Gesundheitsmanagement
Telefon: +49 228/73-4805
E-Mail: g.althoff@giqs.org
Internet: www.giqs.org

-----------------------

.


-----------------------
GIQS e. V. · Emmericher Str. 24 · D-47533 Kleve

GIQS e. V. · Vorstandsbüro c/o Universität Bonn · ITW Katzenburgweg 7-9 · D-53115 Bonn


---- --