RWI en HBO-raad: uitnodiging persconferentie

Raad voor werk en inkomen

Raad voor Werk en Inkomen en HBO-Raad

Uitnodiging persconferentie

Bestrijding kennistekort en verbetering aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt Presentatie manifest sociale partners, onderwijsveld en gemeenten

Den Haag, 13 november 2006

Sociale partners, onderwijsveld en gemeenten gaan in een unieke samenwerking het kennistekort bestrijden en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt verbeteren. Onder regie van de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) en de HBO-raad hebben VSNU, HBO-raad, MBO Raad en VO-raad aan onderwijszijde en sociale partners en gemeenten (verenigd in de RWI) aan arbeidsmarktzijde een manifest opgesteld, waarin zij aangeven hoe zij de knelpunten de komende jaren willen aanpakken.
Tegelijkertijd doen zij in dit actieplan een oproep aan de politiek, en dan vooral het nieuwe kabinet, om hun plannen beleidsmatig en financieel te steunen.

Op woensdag 15 november presenteren de initiatiefnemers Jan van Zijl (voorzitter RWI) en Doekle Terpstra (voorzitter HBO-raad) het manifest. De presentatie vindt plaats op een persconferentie, voorafgaand aan het RWI-Najaarscongres over 'de arbeidsmarkt van morgen'.

woensdag 15 november 2006, 13.00-13.45 uur
in Theater Diligentia (Stijlkamer)
Lange Voorhout 5, Den Haag

U bent van harte uitgenodigd deze persconferentie bij te wonen. In de pauze van het congres (ca. 15.15 uur) zijn als ondertekenaars van het manifest in ieder geval ook Agnes Jongerius (voorzitter FNV), Loek Hermans (voorzitter MKB-Nederland), Margo Vliegenthart (voorzitter MBO Raad) en Rudi Nieuwenhoven (directeur Sociale Zaken VNO-NCW) beschikbaar voor een reactie.

Vanaf 12.30 uur zijn exemplaren van het manifest en een bijbehorend persbericht in Diligentia beschikbaar.

Nadere informatie:
Roelof Janssens (RWI), telefoon: 070 789 0 708, 06 536 11 463, of Paul Helbing (HBO-raad), telefoon: 070 312 21 75, 06 224 46 681.
Indien u de persconferentie wilt bijwonen, luidt het verzoek dit te melden via r.janssens@rwi.nl of helbing@hbo-raad.nl