Gemeente Wijk bij Duurstede

Waterschap oefent bewaking van dijk met het dijkleger

Bij hoogwater op de Neder-Rijn en de Lek bewaakt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de dijken door intensieve inspecties uit te voeren. Voor deze inspecties maakt het waterschap gebruik van een speciaal getrainde ploeg medewerkers, het dijkleger. Om het dijkleger goed voor te bereiden op een hoogwatersituatie, is het nodig om regelmatig te oefenen.
Woensdag 15 november van 11.00 tot 16.00 uur oefent het dijkleger een hoogwatersituatie op de dijk tussen Amerongen en Schoonhoven.

Calamiteitenbestrijding
Om goed voorbereid te zijn op een hoogwatersituatie op de Neder-Rijn en Lek heeft het waterschap een calamiteitenbestrijdingsplan. In dit plan staat onder meer beschreven welke acties het waterschap gaat uitvoeren bij een hoge waterstand op de rivier. Eén van die acties is dijkbewaking. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op hoogwatersituaties is oefenen erg belangrijk.

Oefening
Woensdag 15 november vindt er een oefening plaats. Het doel van de oefening is ervaring opdoen met het inspecteren van een dijk en leren waar je op moet letten (zakkingen, scheurvorming etc.). Verder oefent het dijkleger de onderlinge communicatie(apparatuur) en de uitgifte van benodigde materialen zoals veiligheidskleding en kaartmateriaal.

Alle eigenaren van grond en gebouwen langs de dijk worden over de oefening geïnformeerd.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB